Jogi Ferel protiv FMP-a (Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Jogi Ferel protiv FMP-a (Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

FMP bez rešenja za Ferela i centarsku liniju Ljubljančana, Cedevita Olimpija čeka Partizan ili Studentski centar

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 20:51

Posle Mege još jedna srpski predstavnik završio sezonu u ABA ligi u četvrtfinalu

Košarkaši Cedevite Olimpije odigrali su jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme i ubedljivo savladali FMP Železnik u majstorici četvrtfinala - 97:79 (27:21, 26:14, 19:19, 25:25).

Slovenački šampion će se tako u polufinalu sastati sa boljim iz okršaja između Partizan Mozzart Beta i Studentskog centra. Prvi meč pomenute četvrtfinalne serije između srpskog i crnogorskog predstavnika na programu je u ponedeljak, 15. maja u Beogradu, a revanš tri dana kasnije u Podgorici. Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Budućnost, koji će put ka finalu otpočeti u nedelju (19.30) u dvorani Aleksandar Nikolić.

Izabrane vesti

Posle prilično izjednačene uvodne deonice, izabranici Nenada Stefanovića su se našli u velikom zaostatku u finišu druge. Domaćin je serijom 14:3 stavio tačku na poluvreme i veliki odmor dočekao sa velikih 53:35. Ubrzo je prednost ekipe Mirsada Alilovića otišla i na 23 poena, potom su Ljubljančani u finišu treće četvrtine imali i 71:46, pa je postalo jasno da će se Panteri teško vratiti. Sve što su u završnici susreta uspeli da urade je da upristoje poraz i časno se oproste od još jedne dobre sezone u ABA ligi.

Nisu Panteri imali rešenja za Jogija Ferela koji je ubacio 19 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Pogodio je i pet trojki iz devet pokušaja i susret okončao sa indeksom 26, kao najkorisniji igrač pobedničke ekipe.

Alen Omić je sa 20 poena bio najefikasniji, a ubeležio je i sedam uhvaćenih lopti (indeks 23), dok je na pragu dabl-dabla bio Amar Alibegović sa 19 poena i devet skokova (indeks 23). Blizu dabl-dabla bio je i Karlo Matković sa 12 poena i osam uhvaćenih lopti (indeks 21). Pomenutu četvorku ispraito je Zoran Dragić sa 10 poena.

U ekipi iz Železnika još jedna efikasna partija Alekse Stepanovića koji je ubacio 17 poena, dok je Čarls Mening dodao 16, ali uz šest skokova i pet asistencija za indeks 18. Jednako koristan bio je i Čarli Mur, koji je susret okončao sa 13 poena i osam završnih dodavanja (indeks 18). Svih 10 igrača koji su bili u protokolu upisali su se u listu strelaca.

ABA LIGA (PLEJ-OF) - ČETVRTFINALE (MAJSTORICA)

Subota

Cedevita Olimpija - FMP 97:79 /2-1 u seriji/

/Omić 20 - Stepanović 17/



tagovi

Cedevita OlimpijaFMPFMP ŽeleznikKK FMPJogi FerelAlen OmićAleksa StepanovićČarli MurNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara