Frejzer protiv Igokee (© MN Press)
Frejzer protiv Igokee (© MN Press)

FMP prodaje Frejzera u Sankt Peterburg

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 08:55

Amerikanac pred potpisom za Zenit

Crvena zvezda i Partizan zavise najviše od stranaca, isti je slučaj i sa FMP-om koji je visoko pozicioniran zahvaljujući impresivnim izdanjima Trenta Frejzera, ali bi lako moglo da se desi da Amerikanca više ne gledamo na parketima ABA lige. Čini se da je prevazišao sredinu, o čemu svedoči interesovanje Zenita iz Sankt Peterburga.

Čak pojedini mediji javljaju da je posao pred realizacijom, te da je nekadašnji učesnik Evrolige uspeo da obezbedi potpis plejmejkera kluba iz Železnika. Zasad se ne zna pod kojim finansijskim uslovima, međutim, logično je da srpski predstavnik u regionalnom takmičenju zaradi na košarkašu koga je letos doveo kao diplomca koledža Ilinoj.

Izabrane vesti

U međuvremenu se Frejzer nametnuo ne samo kao lider tima Nenada Stefanovića, već i kao jedan od najuticajnijih igrača ABA lige. Trenutno je treći poenter takmičenja (22,2 poena po meču), a najviše je odjeknula njegova partija na nedavnom gostovanju u Baru kad je Mornaru ubacio 45 poena. Doduše, posle produžetaka, ali svejedno njegove brojke su impresivne i u ABA ligi samo Luka Božić iz Zadra i Daron Rasel (pre nego što je iz Mornara otišao u Galatasaraj) prosečno su beležili više poena od Trenta.

Istina je da zbog politike Zenit nema prohodnost ka Evroligi ili Evrokupu, ali je isto tako jasno da bi odlazak iz FMP-a predstavljao iskorak u karijeri levorukog organizatora igre, jer bi se takmičio u VTB ligi. Tamo je sastav iz Sankt Peterbuga trenutno treći, iza CSKA i Uniksa.


tagovi

ABA ligaTrent FrejzerFMP ŽeleznikVTB ligaKK Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara