Francuzi dali 21 poen za poluvreme, a osvojili bronzu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.19. | 11:42

Australija dugo vodila, ali nije došla do istorijskog uspeha

Nije bilo lepo, nije bilo atraktivno, ali jeste bilo zanimljivo u borbi za bronzu na Svetskom prvenstvu u Kini. Francuska i Australija su odigrali ratnički duel, a on je završen pobedom Trikolora od 67:59. Nova bronza i odbranjeno treće mesto osvojeno u Španiji.

U neizvesnoj završnici igralo se poen za poen, povukli su Nando De Kolo (19p)i Evan Furnije (16p), kao i Albisi i sve je to na kraju bilo dovoljno za trijumf Trikolora. Kenguri su počeli dosta da greše i to ih je mnogo koštalo u samoj završnici. Mils je dao trojkom nadu Australijancima da bi možda mogli da se vrate u igru, ali sve je ostalo na tome.

Izabrane vesti

Francuska je treća reprezentacija sveta!


Košarkaška reprezentacija Srbije je Mundobasket završila na petom mestu, ali kao ekipa sa najvećim brojem poena (753) i drugim brojem ubačenih trojki (81)! Time su naši momci pomogli i akciju "Više od koša" u sklopu koje je kompanija MOZZART donirala 2.000.000 dinara u humanitarne svrhe!


Kakvu smo košarku gledali u prvom poluvremenu govori i podatak da je Francuska za 20 minuta dala samo 21 poen. Nije ni Australija mnogo više, ubacili su Bumersi 30, tako da ne možemo baš da kažemo da je to bilo neko umiranje u lepoti od košarke.

Inače su ovakve utakmice izuzetno teške za igranje jer dolaze posle teških poraza u polufinalu. Australija je imala teži poraz od Španije nego Francuska od Argentine, ali ipak su Kenguri uspeli da naprave razliku u prvom poluvremenu i pokažu da su psihološki bolje ušli u ovu borbu za bronzu, posebno Džo Ingls koji je ubacio 12 poena u prvom poluvremenu.

Francuzi su delovali malo smušeno, kao da nisu baš znali šta treba da rade, dok je Australija više onako na borbu uspevala da bude u prednosti.

Kako je Australija igrala prvo poluvreme, tako se nastavilo u trećoj deonici, pobegli su Kenguri na 15 poena razlike i zaista je delovalo da tu nema mesta za preokret. Morali su Trikolori da krenu da igraju drastično bolje da bi bilo šta promenili.

Osetili su to Francuzi i upravo su to i učinili. Drastično su poboljšali energiju, agresivnost, povezali su nekoliko dobrih odbrana i uhvatili su priključak, a na igračima poput Batuma se videla želja da žele da dobiju ovaj meč i dođu do nove bronze. Jako lep preokret Francuza, a delovalo je da su potpuno izgubljeni.

Posle mnogo faulova i promašaja u poslednju deonicu se ušlo sa rezultatom 46:42 za Australijance. Borba do poslednjeg daha je bila zagarantovana. Tamo Australija nije izdržala...

Francuska zasluženo slavi bronzu!

FOTO: FIBA Basketball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara