Rudi Gober (© FIBA)
Rudi Gober (© FIBA)

Francuzi morali da se poklone Dončiću: Malo ko u istoriji košarke je dobar kao Luka

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 22:57

Rudi Gober je imao samo reči hvale posle senzacionalnog izdanja Slovenca

Dan na Evrobasketu je bez dileme obeležio Luka Dončić. Senzancionalni Slovenac je isporučio 47 poena Francuzima, koji su samo mogli da se poklone asu Dalasa. Posle meča utiske je izneo Rudi Gober, najpoznatiji igrač Francuza.

Izabrane vesti

"Imali smo dobar pristup meču. Borili smo se, naročito u drugom poluvremenu, generalno mislim da smo dobro igrali, timski...", počeo je Gober koji je potom osvrnuo na Dončića:

"Luka je imao sjajno veče. Uprkos tome, na kraju je odlučila jedna lopta. Mogli smo i mi da pobedimo. Moramo da ostanemo fokusirani i da se spremimo za meč sa Turskom."

Poželeo je još jedan okršaj sa Slovenijom do kraja Evrobasketa.

"Bilo je sjajno igrati protiv Luke i reprezentacije Slovenije, nadam se da ćemo opet da igramo protiv njega."

Usledilo je pitanje novinara. Kako zaustaviti Dončića?

"Komplikovano je odgovoriti na to pitanje. Košarka je timska igra. Luka je bez ikakve dileme fantastičan igrač, može mnogo toga da uradi tokom utakmice, malo ko u istoriji košarke može da uradi ono što on radi", odgovorio je centar Minesote.

Selektor Francuske, Vensant Kole, bio je besan na sudije.

"Košarka je fantastična igra kada je odlučuju igrači na parketu. Suđenje mora da bude fer. Selektor sam 13 godina, bio sam učesnik brojnih trkmičenja i nikada se nisam žalio. Šta ja mogu da kažem mojim igračima posle ovakve utakmice, nisu nam dali šansu da pobedimo", rekao je Kole.


tagovi

Rudi GoberLuka DončićVensan KoleEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara