Evan Furnije (©fiba.basketball)
Evan Furnije (©fiba.basketball)

Francuzi najavljuju borbu "protiv ostatka sveta" u Berlinu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 19:57

Košarkaši francuske reprezentacije svesni da će njihov rival u osmini finala imati daleko veću podršku na tribinama Mercedes Benc Arene

Posle osam dana konstantnih nadmetanja i fantastične košarke, danas nema utakmica na programu Evrobasketa. Već sutra, kreće ono pravo - počinje nokaut faza turnira. Srbija se u osmini finala sastaje sa Italijom (nedelja, 18.00), ukoliko pobedi za polufinale će se boriti sa boljim iz duela Turske i Francuske (subota, 12.00).

Upravo taj duel otvoriće drugu fazu Evropskog prvenstva, što nije najbolje leglo Trikolorima.

Izabrane vesti

"Najgori mogući termin. Većina smrtnika je u to doba gladna što ukazuje na brojne stvari, posebno da nećemo moći da šutiramo ujutru. U Londonu smo igrali dva meča od devet sati, pa smo ustajali u šest ujutru kako bi probudili mišiće pre odlaska na doručak", rekao je Vensan Kole, a Evan Furnije istakao da će pre utakmice morati da odigra neke video igrice (Mario Kart, Smeš Bros) sa saigračima, ali da je najvažnije da dan ranije na vreme legnu u krevet.

Termin je isti za obe selekcije, ali Francuzi veruju da neće oba tima imati identičnu podršku. Mercedes Benc Arena u Berlinu broji 14.000 mesta, a očekuje se da tribine mahom ispune turski navijači. Izveštaj iz 2017. godine pokazao je da je u glavnom gradu Nemačke živelo oko 250.000 turskih državljana ili stanovnika turskog porekla.

"Biće im kao kod kuće. Kada god smo dolazili u Nemačku, bilo je više Turaka nego Nemaca", rekao je Toma Ertel koji je od 2014. do 2017. godine branio boje Anadolu Efesa.

Kapiten Furnije ipak ističe da to za njegovu ekipu nije ništa novo.

"Gosti smo od početka turnira. Izuzev utakmice sa Mađarsko, koja nije bila tako posećena, čitava dvorana je bila ispunjena Slovencima, Nemcima i Litvancima u prvoj rundi", rekao je košarkaš Njujork Niksa.

Vensan Poarje je spreman na borbu.

"Iskreno, ne znamo šta da očekujemo. Biće to duel između nas i ostatka sveta", rekao je centar madridskog Reala.



tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvan FurnijeVensan KoleToma ErtelVensan PoarijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara