Džoel Embid (AFP)
Džoel Embid (AFP)

Francuzi postavili rok Embidu: Pristanak do 10. oktobra ili se vrata zatvaraju

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 13:01

Predsednik košarkaškog saveza Francuske otkrio u razgobvoru za RMC

Dugo već tinja velika bitka za Džoela Embida. Razume se, izabraće Kamerunac između Francuske i Sjedinjenih Američkih Država jer ne deluje realno da će zvanično najkorisniji igrač ligaškog dela NBA lige iz prošle sezone odabrati da nastupa za rodnu državu sa kojom su mu šanse za medalje sa velikih takmičenja gotovo nepostojeće.

Pravila Fibe dozvoljavaju Embidu da zaigra i za Francusku i za SAD budući da ima dvojno državljanstvo, a poznato je da evropska selekcija ima veliku želju da ga upari sa Rudijem Goberom i oformi fizički najdominantniju centarsku liniju na planeti.

Izabrane vesti

Međutim, neće Embid moći još dugo da vaga i odlaže odluku.

"Rasplet će se dogoditi veo brzo kakav god ishod na kraju bio. Nadamo se da je tako i mislim da on to zna. Možda ćemo imati odgovor do 10. oktobra. To je rok koji smo postavili”, rekao je predsednik košarkaškog saveza Francuske Žan Pjer Siutat.

Koliko je Francuzima važna naturalizacija Embida nakon sramote i rane eliminacije sa nedavno okončanog Mundobasketa govori i činjenica da će narednog leta oni biti domaćini Olimpijskih igara i da će ciljati zlato u Parizu.

"Nikada nismo saopštili ništa zvanično o Džoelu Embidu. Razne vesti kolale su sa svih strana, a ja ponavljam da želim da dođe. Međutim, nikada nismo dali informaciju da je pristao da igra za nas. Ni danas, on nije deo francuskog tima. Radimo na tome, imamo čvrstu želju. On to zna. Imali smo priliku da o tome razgovaramo sa njim i čekamo odluku. Američki tim je takođe veoma zainteresovan za njega. Kamerun će igrati predolimpijske kvalifikacije. Situacija je vrlo delikatna iz njegove vizure", zaključio je Siutat.




tagovi

Džoel Embidkošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara