Riki Rubio (Reuters)
Riki Rubio (Reuters)

Francuzi videli Rikijev uragan - 19 poena u poslednjoj deonici, 17 u završna četiri minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 22:48

I francuska publika aplaudirala plejmejkeru Španije

Zagrevanje za Olimpijske igre u režiji dve evropske košarkaške sile. Španija i Francuska su večeras obavile jedan prijateljski sparing iz kojeg je Furija izašla kao pobednik - 79:87. Utakmica koju je u potpunosti obeležio Riki Rubio. Do poslednje deonice tih, u odlučujućoj furiozan. Kada postignete 19 poena za deonicu onda ne čude aplauzi protivničke publike.

Bilo je oscilacija u igri i jednih i drugih, a vođstvo je više puta tokom susreta menjalo vlasnika. Francuzi su recimo u uvodnoj četvrtini imali plus 9, isto toliko su prednjačili Španci na velikom odmoru. Domaćin je to istopio, pa u odlučujući period igre ušao sa svega dva poena deficita, a tamo čak uspeo da povede 66:62. Samo da bi naleteo na uragan zvani Riki Rubio. Kako bolje opisati simultanku španskog pleja koji je od postigao 19 od 28 poena svog tima u četvrtoj deonici.

Izabrane vesti

Košarkaš Minesote je doslovce sam uništio Trikolore, budući da je ubacio 17 od poslednjeg 21 poena Španije. Sa pomenutih 17 Rubio je zatrpao koš Francuske u poslednja četiri minuta. Domaćin nikako nije imao odgovor na kanonadu Španije. Tokom čitavog meča šut za tri nije služio Francuze, a sa dve trojke iz četiri pokušaja u posednjoj četvrtini, još su i podigli procenat koji je na kraju iznosio preskormnih 22,7 posto (5/22).

Uz Rubija, odličnu utakmicu odigrao je drugi strelac susreta Vili Ernangomez. Centar furije je ubacio 16 poena bez promašaja iz igre. Gađao je 8/8 i pritom uhvatio pet skokova. Francuska je imala trojicu dvocifrenih igrača, Evana Furnijea (15), Frenka Ntilikinu (13) i Rudija Gobera (12), ali im kombinovanih 40 poena NBA trija nije bilo dovoljno da izbegnu poraz u Parizu.

U svakom slučaju odlična provera za oba tima za Olimpijske igre gde će Francuzi igrati u grupi A sa Iranom, Sjedinjenim Američkim Državama i Češkom, a Španci u grupi C sa Slovenijom, Argentinom i Japanom.


tagovi

Riki Rubio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara