©KK Partizan
©KK Partizan

Frenk Kaminski u Partizan Mozzart Betu!

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.08.23. | 20:34

Crno-beli ozbiljno ojačali centarsku liniju

Veliko pojačanje Partizan Mozzart Beta! Parni valjak je zvanično angažovao dosadašnjeg centra Hjustona, koji je bio deveti pik na draftu 2015. godine, izabran od Šarlota.

Kaminski (30) je visok 2013 centimetara, iza sebe ima osam godina iskustva iz NBA lige, a pored Hornetsa i Roketsa, bio je i igrač Finiksa i Atlante.

Izabrane vesti

Američki košarkaš srpskih korena bio je na listi želja makabijevog trenera Odeda Kataša, ali se u trku uključio i Partizan, pogotovo posle neuspelih pregovora sa Nikolom Mirotićem. Jedno vreme bio na papiru kandidat da zaigra i za reprezentaciju Srbije, kada je selektor bio Igor Kokoškov, ali to na kraju nije sprovedeno u delo.

Kaminski je svojevremeno blistao na koledžu, što najbolje pokazuje činjenica da je njegov dres sa brojem 44 bio je jedan od tri koji je Viskonsin podigao u svodove svoje arene. Tokom četiri godine na koledžu osvojio je brojne individualne nagrade, a posebno se ističe ona iz 2015. godine koja je dobila naziv po legendarnom Karimu Abdulu-Džabaru koja se dodeljuje najboljem centru u koledž košarci.

U Beograd donosi veliko iskustvo iz najjače lige sveta, pošto je upisao 413 ligaških nastupa u NBA i prosečno beležio 8,8 poena i 3,8 skokova.


tagovi

Frenk Kaminski Junior

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara