Dušan Ristić (©Star Sport)
Dušan Ristić (©Star Sport)

Fuenlabrada ponudila novi ugovor Ristiću, želi da zadrži Novaka, ne i Milosavljevića

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 19:40

Španski mediji prenose da bi srpski tandem mogao da ostane u Fernando Martin dvorani

Opstala je Fuenlabrada u španskoj ACB ligi u poslednjem kolu. Dobila San Pablo Burgos na njegovom terenu u direktnoj borbi za preživljavanje i ispunila glavni cilj. Okreće se novoj sezoni, planira da zadrži trenera Hose Mariju Raventosa, ali i nekoliko prvotimaca. Među njima su i Dušan Ristić i Jovan Novak, dok je Dragan Milosavljević završio epizodu u Fernando Martin dvorani.

Pod ugovorima su sa klubom Žiga Šamar, Kristijan Ejenga, Osas Egijator, Huan Fernandez i talentovani Basala Bagajoko koji je bio pozajmljen Megi Mozzart tokom finalnog turnira juniorske Evrolige, koju je na kraju kao član beogradskog kluba i osvojio. Španski Ensestando prenosi da je ideja da se zadrže Novak ili Leo Mejndl, kao i Ristić.

Izabrane vesti

Od pomenute trojice, samo je Ristiću ponuđen novi ugovor. Kako se navodi, prvi signali su pozitivni i očekuje se da dve strane uskoro postignu dogovor.

Bivši centar Crvene zvezde je imao vrlo dobru debitantsku sezonu u španskoj ligi. Upisao 34 nastupa i prosečno beležio 10 poena uz 4,7 skokova. Za tri nije previše šutirao, ali je uglavnom pogađao (28/33) što je veliki kvalitet u današnjoj košarci i nesumnjivo jedan od razloga zbog kojih bi Fuenlabrada da ga zadrži. Najbolje partije pružio je u porazu od Andore (21 poen i devet skokova, indeks 30), kao i u trijumfu nad Baskonijom (27 poena i 10 skokova, indeks 29).

Novak je vrlo dobro dirigovao igrom tima u drugom mandatu (prvi u drugom delu minule sezone). Upisao je 32 nastupa uz prosek od 7,9 poena i 5,9 završnih dodavanja. Poput Ristića bio je bitan faktor za igru Fuenlabrade i zaslužio novi ugovor.

Milosavljević je stigao usred sezone. Beležio 8,4 poena po nastupu i dao vredan doprinos u borbi za opstanak. Ipak, za razliku od Ristića i Novaka on je završio svoj mandat u Fuenlabradi.


tagovi

FuenlabradaDušan RistićJovan Novak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara