©MN Press
©MN Press

Fuenlabrada razbijena u fudbalskoj atmosferi, Partizan Mozzart Bet spreman za Evroligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 19:51

Na stadionu Tašmajdan košarkaši Željka Obradovića oduševili publiku na prijateljskom meču

Iako je Partizan Mozzart Bet odigrao četiri utakmice. Sudeći po trenutno formi, ekipa bi komotno već sada mogla da krene put Tel Aviva gde ga čeka prvi meč Evrolige protiv Makabija. Jednostavno, do sada niko nije bio u stanju da zaustavi ekipu Željka Obradovića. Crno-beli su već osvojili turnir u Banjaluci gde su nadigrali Hapoel, Turk Telekom i CSKA. Sada je u neverovatnoj atmosferi na otvorenom stadionu Tašmajdan, Fuenlabrada je deklasirana sa 93:63

Bio je ovo prijateljski meč. Publika je srdačno pozdravila ekipu koja je pomogla crno-belima u najtežim vremenima pre tri decenije kada je ugostila klub iz Humske koji je iz predgrađa Madrida pokorio Evropu. Ipak iako je na tribinama bilo prijateljski, na parketu je bilo sve sem toga.

Izabrane vesti

Partizan Mozzart Bet je izgledao naoštreno već od prvog napada kada je Kevin Panter krenuo nemilosrdno da rešeta pomalo zbunjenog protivnika koji definitivno nije očekivao da crno-beli izgledao ovako moćno u ovom momentu. Kapiten je u uvodnim minutim doneo crno-belima dvocifrenu prednost na oduševljenje 7.000 navijača koji su u potpunosti ispunili sva mesta na stadonu Tašmajdana.

Vidljivo je bilo da oba tima nisu navikla na ovakav ambijent, ali su se navijači Partizana potrudili da se već sada priča o atmosferi. Neretko smo uvideli da igrači stoje i gledaju oko sebe dok se na tribina pali paklja za bakljom, pa je na početku drugog poluvremena viđeni o omanji priotehnički spektakl koji je priređen.

Što je rezultata tiče, on je vrlo brzo pao u potpuno drugi plan jer je ekipa Partizana lako izlazila na kraj sa svim pokušajima Španaca da bilo šta ozbiljnije urade na parketu. Uvideo je to i trener Obradović koji je vrlo brzo u igru uveo i najmlađe na čelu sa Savom Drezgićem i Đorđijem Jovanovićem. Ni u tim momentima prednost nije padala.

Tada je već Partizan bio blizu 30 poena prednosti, bio je to znak da se razvije transsparent koji je obeležio meč.

"Ime tvoje Evropom opet odzvanja, novi početak, ali istorija se ponavlja", pisalo je na Južnoj tribini.

Jasno je šta navijači očekuju od ovog tima, a čini se da i igrači žele isto. Čini se da se crno-beli tim sprema za nešto specijalno kada krene takmičarska sezona.

Do tada crno-beli imaju priliku da osvoje prvi takmičarski trofej s obzirom da se od ponedeljka ekipa Željak Obradovića nalazi u Podgorici gde se igra Super kup ABA lige.

PARTIZAN - FUENLABRADA 93:63 (24:13, 26:15, 23:13, 20:22)

PARTIZAN: Vukčević 8, Ledej 2, Koprivica 8, Panter 14, Smailagić 12, Jaramaz 8, Naneli 2, Trifunović 9, Anđušić 7, Doužer 9, Ponitka, Kaminski 13.



tagovi

EvroligaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara