Evan Furnije (© FIBA)
Evan Furnije (© FIBA)

Furnije razočaran: Navijačima je bilo preskupo da dođu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 23:00

"Španci imaju sistem, igraju sjajno kao tim. U prvi plan stavljaju svoje prednosti, ne pokušavaju da urade nešto što ne umeju", rekao je Evan Furnije posle poraza u finalu Evrobasketa

Došli su sa jakom ekipom, dva puta bili na ivici ispadanja pre borbe za medalje... izgledalo je kao da Francuzima sudbina kroji put ka zlatu, ali onda - čas košarke Španaca. Ekipa trenera Skariola rutinirala je Francuze u finalu Evrobasketa, a jedini koji je borio svih 40 minuta je Evan Furnije. Bio je ubedljivo najefikasniji u timu Francuske sa 23 poena. Međutim posle meča nije mogao da sakrije emocije, sa suzama u očima razgovarao je za medije.

Izabrane vesti

"Razočaran sam, veoma razočaran", bile su prve reči Furnijea.

Prokomentarisao je i partiju Huanča Ernangomeza koji je 27 poena bio ubedljivo najbolji igrač finala, pritom je ubacio sedam trojki iz devet pokušaja.

"Dobar je igrač, sjajan šuter. Nije tokom turnira tako dobro šutirao, ali kada pogodite nekoliko šuteva, dobijete na samopuzdanju i onda vas je teško zaustaviti."

Na konkretno pitanje imao je i jasan odgovor. Šta je bio najveći problem na ovoj utakmici?

"Naša odbrana je bila loše i to je bilo ključno".

Jednostavno Španija je u svim segmentima bila bolja.

"Imaju sistem, igraju sjajno kao tim. U prvi plan stavljaju svoje prednosti, ne pokušavaju da urade nešto što ne umeju. Uvek igraju timski, imaju uvek nekoga ko ume da kreira, možda jeste iznenađenje što su osvojili zalto, ali oni su najbolji tim i na tome im čestitam."

Ni činjenica da je Francuska osvojila srebro nije uteha za Furnijea.

"Pamtiću šampionat po porazu, jednostavno... teško je. Ne znam kako ću se osećati za 10 godina, ali sada se osećam razočarano".

Za kraj bio je upitan zbog čega Francuska nije imala više navijača na tribinama?

"Preskupo je bilo doći".


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvan Furnije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara