FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Gađajte ga sudoperom" i on to neće ni osetiti: Gildžes Aleksander nastavlja da teroriše (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 01:28

Reči trenera Sakramenta Majka Brauna najbolje oslikavaju nemoć NBA timova da sjajnog Kanađanina zadrže na "normalnom" broju koševa

Očarao je Šaj Gildžes Aleksander čitavu košarkašku planetu prethodnog septembra briljantnim partijama na Mundobasketu. Čak i oni površni pratioci NBA lige imali su prilike da se na azijskom tlu upoznaju sa majstorstvima bivšeg studenta Univerziteta Kentaki. Na krilima osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu Šaj igra sezonu života i jedan je od glavnih konkurenata Nikoli Jokiću za MVP priznanje.

Na 52 odigrane utakmice u dosadašnjem toku regularne sezone 25-godišnji plejmejker daje u proseku oko 32 poena po utakmici, a oštrici Gildžes Aleksandera nije odoleo ni Sakramento. Kingsi su poraženi u Pejkom centru od Oklahome 127:113, a Kanađanin je meč završio sa 38 poena za isto toliko minuta na parketu. Šajevu dominaciju najbolje ilustruju reči Majka Brauna, stratega Kraljeva; "Gađali smo ga sudoperom i opet nam je ubacio 38. Nestvaran je", iskren je Bruan.

Izabrane vesti

Stišala se Grmjavina veoma brzo posle ubedljivog poraza od Dalasa i prilično rutinski savladala tim na ivici direktnog plasmana u plej-of. Od finiša prve četvrtine bio je domaćin u konstantnoj prednosti, održavao vođstvo i lagano priveo meč kraju. Gildžes Aleksander šutirao je iz igre 15/26 (5/9 za tri, 3/4 za dva), a stigao je i da podeli sedam asistencija.

Imao je ove večeri Šaj svesrdnu pomoć Džejlena Vilijamsa. Dvanaesti pik sa drafta 2022. godine završio je meč s 32 poena, uz šut iz igre 13/20. Nije 23-godišnjem krilu mnogo falilo za tripl-dabl, a nije stigao ni do dabl-dabla. Imao je devet asistencija i osam skokova. U ekipi Oklahome dvocifreni su bili i Lugenc Dort sa 17 i Čet Holmgren 14 poena.

Na drugoj strani Malik Monk ubacio je 26 poena (6/10 za tri), Domantas Sabonis 21, Dieron Foks 15, Harison Barns i Dejvion Mičel po 14.

Tanderi su trećeplasirani na zapadu s učinkom 36-17, dok je Sakramento sedmi, uz skor 30-22.

NBA

Majami - Boston 106:110

/Hiro 24 - Tejtum 26/

Oklahoma - Sakramento 127:113

/Gildžes Aleksander 38 - Monk 26/



tagovi

Oklahoma Siti TanderŠaj Gildžes Aleksander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara