Pau Gasol na treningu Kanade (©Mozzart Sport)
Pau Gasol na treningu Kanade (©Mozzart Sport)

Gasol na treningu Kanade: Srbija igra dobro, Bogdan radi ono njegovo... Navijaću za Đordija i njegov tim

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.09.23. | 12:53

“Dolazio je na nekoliko trening kampova Španije, bio nekoliko leta sa nama... Bio je u Denveru, sada je u Sakramentu, raste i napreduje, jako sam srećan zbog njega“, rekao je španski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Iznenađenje na treningu Kanade pred utakmicu sa Srbijom – Pau Gasol došao je da poseti njegovog sunarodnika Đordija Fernandeza i njegove izabranike kako bi im pružio podršku uoči istorijskog polufinala.

Izabrane vesti

Nekadašnji as Crvene furije kratko je prokomentarisao dva predstojeća polufinala.

“Obe ekipe su jako kvalitetne i utakmica može da ode na bilo koju stranu. Niko se ne bi iznenadio pobedom Kanade, ali i Srbija takođe igra dobro, Bogdan radi ono što radi... Dobri su. Ameri su na drugoj strani favoriti, ali mogu i da izgube ako budu opušteno ušli u meč. Nadam se da će najbolji tim pobedi, a videćemo uskoro ko je najbolji“, rekao je Gasol.

Đordi Fernandez je za evropsku košarkašku publiku ili bar širi deo javnosti nepoznat trener, ali ga Gasol jako dobro zna.

“Znam ga otkako je bio u Klivlendu kao pomoćni trener. Napredovao je dosta, penjao se na lestvici kroz ligu. Dolazio je na nekoliko trening kampova Španije, bio nekoliko leta sa nama... Bio je u Denveru, sada je u Sakramentu, raste i napreduje, jako sam srećan zbog njega. Radi veliku stvar, pokušava ponovo da lansira košarkašku reprezentaciju Kanade i biće dobar trener“.

Da li će zbog toga što su sunarodnici malo više da navija za Kanadu u petak?

“Može se reći da je tako. Lični odnosi i povezanost tih ljudi sa bilo kojom franšizom ili ekipom ti daje želju da više navijaš za njih.“.


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija KanadePau Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara