Gde je Zvezda najviše napredovala i kako do željenih rezultata?

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.10.18. | 15:31

Milan Tomić uoči meča sa Brešom govorio o detaljima koji treba da učine crveno-bele još boljim

Deset pobeda iz deset zvaničnih utakmica u novoj sezoni ostavljaju utisak da Crvenoj zvezdi u ovom trenutku nema ravnog takmaca kroz Jadransku ligu i Evrokup. Iako samopouzdanja ne manjka, trener Milan Tomić s dozom opreza govori o budućnosti i spušta loptu euforije na zemlju

Uprkos trijumfalnoj seriji i igri koja zadovoljava ukuse navijača srpskog šampiona, Tomić upozorava da ne treba čekati momenat kada će Crvena zvezda izgubiti, već da treba ostati u momentumu i pozitivnim mislima krojiti dane koji dolaze. 
„Stalno se priča i piše o tome da li će Zvezda izgubiti i kada. Pa, Zvezda će izgubiti! Ne možemo sigurno da idemo kroz celu sezonu, da pobedimo sedamdeset i kusur utakmica, koliko ih već imamo, i da pritom osvojimo nešto. Zato bih voleo da dajemo pozitivne stvari. Zvezda dobija, treba dati navijačima razlog da uživaju, a ne da tražimo dan kada ćemo da izgubimo“, priča Tomić novinarima tokom otvorenog treninga pred gostovanje Breši.

Izabrane vesti

Tačno 33 dana prošla su od Zvezdinog prvog zvaničnog nastupa u novoj sezoni. Tada je Olimpija savladana posle konfuznog početka, ali furioznog završetka utakmice. Mali jubilej uz desetu recku upisan je protiv Igokee za vikend. Zato se i nameće pitanje - koliko je Crvena zvezda napredovala u odnosu na susret sa Zmajčekima i na čemu još treba raditi kako bi tim ostao na pravom koloseku?
„Zvezda je u ovom trenutku napredovala u timskoj igri. Evo, i protiv Igokee je bilo 30 asistencija. Ono što pokušavam da ugradim od početka sezone je hemija, po metodu biranja pravih igrača, a onda i da se napravi timska igra kroz koju tražimo rezultat“.

Pred Crvenom zvezdom je veliki posao. Gostovanje u Italiji, Breši, timu koji u prva tri kola Evrokupa ređa samo poraze. Kako je Crvena zvezda dosad beležila samo pobede, Tomić ovu situaciju vidi kao vrlo nezgodnu...
„Moramo da budemo spremni za ovu utakmicu. To je tim koji dosta jako, agresivno u odbrani, posebno na svom terenu. Kao i nekoliko timova u Evrokupu, igra u napadu bazira se na tranziciju i kontranapade. Dosad nemaju nijednu pobedu u Evrokupu, pa će utakmica protiv Crvene zvezde biti veći motiv da pobede. Moramo da budemo maksimalno oprezni, da igramo kvalitetno svih 40 minuta. Jer, neće nam biti dovoljno da igramo dobro samo 35 minuta“, smatra Zvezdin strateg i dodaje:
„Brojke uvek mogu da budu problem. Bolje bi bilo za nas da je Breša imala tri pobede dosad. Što se tiče pripreme utakmice mnogo bi bilo lakše za nas. Na nama je pritisak u ovom trenutku da dobijemo ovaj meč, a mi možemo da iznesemo taj pritisak i da pobedimo susret pred nama“.

Mada je Dejvid Mos najzvučnije ime u sastavu Breše, Tomić apostrofira da u timu ima dosta kvaliteta.
„Tu je Hamilton, Abas je takođe evroligaški igrač koji je nastupao u Armaniju... Imaju kvalitetne igrače, dosta energije. Zato i ponavljam – moramo da odigramo timski svih 40 minuta“.

Utakmica između Breše i Crvene zvezde igra se u sredu od 20.30, uz prenos na televiziji Sportklub. 

Foto: Star Sport


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara