Vasilije Micić (©Reuters)
Vasilije Micić (©Reuters)

Generalni menadžer Efesa potvrdio: Micić želi u NBA i mi tu ne možemo ništa

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 10:45

"Želimo da ih zadržimo, ali u situaciji u kojoj je odlazak u NBA postao tako jednostavan, ne znam kako možemo da sprečimo tako uspešne i dokazane igrače da nas napuste", izjavio je Alper Jilmaz povodom sudbine Vase Micića i Šejna Larkina u Istanbulu

Sezonu iz snova je odigrao Vasilije Micić. U trećoj godini u dresu Efesa okitio se najvrednijim priznanjima u evropskoj košarci: osvojio je titulu u Evroligi sa Pivarima i poneo zvanje MVP-a elitnog takmičenja, kao i Fajnal fora. Osvojio je sve što je mogao sa timom iz Istanbula, na dobrom je putu da sezonu okončao i na turskom tronu. Zato se kao logičan naredni korak nameće odlazak u NBA ligu, što je potvrdio i generalni menadžer novopečenog prvaka Starog kontinenta Alper Jilmaz.

18.30: (1,20) Efes (19,0) Fenerbahče (5,00)

Izabrane vesti

Micić je u Evropi praktično dosegao zenit i pravi je trenutak da se okuša u najjačoj ligi sveta. Ima 27 godina, veliko iskustvo iza sebe, konstatno je napredovao prethodnih godina, dokazao se kao odličan šuter, ali i vrstan organizator igre. Pritom ima i dobre fizikalije, jak prodor, a zbog atletskih sposobnosti i odličnog razumevanja igre više je nego koristan i u odbrani. Čini se da ima sve što treba da uspe i na najvišem nivou, pa se očekuje da od naredne takmičarske godine ponese dres Oklahome. Tander je krajem minule godine dobio prava na srpskog plejmejkera od Filadelfije, koja ga je još 2014. godine odabrala sa 52. mesta na NBA draftu.

Sa Larkinom je oformio paklen, verovatno i najbolji bekovski tandem u evropskoj košarci. Dokazao se u Evropi i američki košarkaš, koji je prethodnih sezona imao ponude iz NBA, ali je odlučio da ostane u Efesu, gde je kao jedan od lidera ekipe imao šansu da se domogne najvrednije titule. Uspeo je u tome i utisak je da je spreman da se vrati u domovinu.

Generalni menadžer Efesa Jilmaz je svestan činjenice da je cilj obojici da karijeru nastave "preko bare" i da on tu malo šta može da promeni.

"Želimo da ih zadržimo, ali u situaciji u kojoj je odlazak u NBA postao tako jednostavan, ne znam kako možemo da sprečimo tako uspešne i dokazane igrače da nas napuste. Imaju želju da igraju u NBA i to u potpunosti zaslužuju. Ne znam da li će otići u slučaju dobre ponude, ali znam da su srećni u našem klubu. Ja ne mogu ništa da uradim ukoliko se odluče za NBA, ali mislim da igračima koji su nam toliko pomogli sada mi moramo da pomognemo da ostvare svoje snovpe. Naravno, izazovno će biti pronaći im zamene, ali jasno je da ne želimo da idu. Ukoliko to ipak urade, daćemo sve od sebe".

Dakle, po svemu sudeći, najbolja liga u igri pod obručima od sledeće sezone biće jača za najbolji bekovski tandem Evrolige. Za razliku od Micića, Larkin već ima iskustvo iz NBA, sakupio je 256 utakmica u regularnom delu sezone braneći boje Dalasa, Njujorka, Bruklina i Bostona.


tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićŠejn LarkinOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara