Košarkaši Litvanije (©Reuters)
Košarkaši Litvanije (©Reuters)

Giedraitis prekobrojan, Litvanci sa Sabonisom napadaju Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.06.24. | 02:21

Krilo Crvene zvezde otpalo za kvalifikacioni turnir u Portoriku

Košarkaš Crvene zvezde Rokas Giedraitis nije se našao na spiska Litvanije za kvalifikacioni olimpijski turnir.

Posle pobede nad Slovenijom sa 92:86 u prijateljskom meču, selektor ove baltičke zemlje Kazis Maksvitis je objavio konačan spisak na kome nije bilo mesta za krilo tima s Malog Kalemegdana, ali i za Motejusa Krivasa, Vaidasa Kariniauskasa i Ejmantasa Bendžijusa.

Izabrane vesti

Litvance će pokušati da odvedu na Olimpijske igre ovi košarkaši: Rokas Jokubaitis (Barselona), Lukas Lekavičijus (Žalgiris), Tomaš Dimša (Žalgiris), Deividas Sirvidis (Žalgiris), Mariuš Grigonis (Panatinaikos), Arnas Butkevičijus (Žalgiris), Edragas Ulanovas (Žalgiris), Mindaigas Kuzminskas (bez kluba), Radas Sedekerskis (Baskonija), Domantas Sabonis (Sakramento), Donatas Motiejunas (Monako) i Azulas Tubelis (Ritas).

Naravno, najviše se očekuje od asa Sakramento Kingsa Domantas Sabonisa. Litvanija neće biti u najjačem sastavu na kvalifikacionom turniru. Van stroja će biti kapiten, iskusni centar Jonasa Valančijunas zbog statusa slobodnog agenta u NBA ligi i problema oko osiguranja.

Selekcija s Baltika će plasman na Olimpijske igre pokušati da obezbedi u Portoriku, a rivali su Meksiko i Obala Slonovače.

Podsetimo, Giedraitisa ćemo i naredne sezone da gledamo u dresu Crvene zvezde. U finišu sezone je iskusno litvansko krilo potpisalo prdoužetak saradnje sa srpskim i regionalnim šampionom do 2026. godine.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Rokas Giedraitiskošarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara