Gregor Glas i Željko Obradović (MN Press)
Gregor Glas i Željko Obradović (MN Press)

Glas opisao sebe: Dajem sve što mogu, volim da budem agresivan, bacam se za loptu...

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 14:20

"Mislim da ova ekipa ima ogroman potencijal, samo ćemo da rastemo u toku sezone", rekao je košarkaš Partizana

Debitantske minute u crno-belom dresu Gregor Glas je upisao u Splitu. Učestvovao je u pobedi Partizana sa sedam poena, dva skoka i jednom asisitencijom. Za tri poena je šutirao tri puta, a dva puta je pogodio. Prvi ispit je uspešno položio.

Bio je na probnom radu tokom pripremnog perioda, a onda pred start sezone zaradio ugovor na tri godine.

Izabrane vesti

Osećam se super, nije bilo nervoze, došao sam ovde da pokažem šta mogu da dam ekipi. Na meni je bilo da radim što više, da dam sve od sebe svaki trening. To sam i radio... Dobio sam ugovor na kraju, ali već neko vreme sam znao da ću verovatno ostati ovde, tako da nisam bio nervozan. Fokusirao sam se na rad, a ove druge stvari sam pustio mojim ljudima da završe“, rekao je za klupsku TV Gregor Glas.

Slovenački košarkaš je rođen u aprilu 2001. godine i trenutno je najmlađi igrač Partizana, ali to ne oseća na treninzima.

Dobra smo grupa, svi se razumemo, prihvatili su me lepo. Rad sa Željkom je super, moraš da budeš koncentrisan tokom celog treninga da bi prihvatio sve informacije, da bi što više naučio i to koristio na sledećem treningu i utakmici. Očekujem da kroz sezonu budemo sve bolji. Treba nam vremena da prihvatimo sve informacije... Mislim da ove ekipa ima ogroman potencijal, samo ćemo da rastemo u toku sezone“.

Bivši igrač Dinamika je pokušao sebe bliže da predstavi navijačima Partizana.

Glas je igrač koji će uvek da da sve od sebe, voli da igra u napadu, da bude agresivan... Da probam da da koš i pomogne ekipi, a u odbrani daje sve od sebe, baca se za loptu“.

I ranije su u Partizan stizali igrači iz Slovenije, i to ne samo Slovenci, već i Jan Veseli, Davis Bertans...

U Sloveniji se uvek dobro radilo, postoje treneri koji znaju osnove košarke i da ti te to nauče. Mislim da imamo to u sebi da volimo da radimo i budemo sve bolji“.

Glas je inače poznat i kao najmlađi igrač koji je dobio priliku da nosi dres seniorskog nacionalnog tima Slovenije.

Uvek mi je bila ogromna želja da zaigram za reprezentaciju Slovenije, nadam se da ću biti sa njima i da ćemo napraviti lep rezultat“, zaključio je Gregor Glas.



tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara