Nemanja Nedović protiv Mornara (Foto: ABA League/Mornar/MEDIA Pro)
Nemanja Nedović protiv Mornara (Foto: ABA League/Mornar/MEDIA Pro)

Glas zakasnio sa rafalom, Zvezda rutinski do pobede u Baru - Nedović nastavio da podešava nišanske sprave

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.04.23. | 20:19

Crveno-beli slavili i bez Luke Vildoze, šest trojki bivšeg košarkaša Partizana dovoljno samo da se upristoji poraz Mornara

Ponovo se Crvena zvezda prerano opustila, ali i još jednom na vreme reagovala, pa se u Topolici nije postavljalo pitanje pobednika. Imali su izabranici Duška Ivanovića i 27 poena prednosti sredinom drugog kvartala, a onda u poslednjem dozvolili protivniku da priđe na samo šest poena minusa. Ipak, usledila je serija 14:0 kojom su crveno-beli otklonili sve dileme i došli do 22. pobede u regionalnom takmičenju - 87:65.

Branilac regionalnog trona je tako nastavio poteru za vodećim Partizan Mozzart Betom (23-2), kaska i dalje jednu pobedu, ali ima prednost u međusobnom okršajima nad večitim rivalom, te sve staje u poslednje mečeve beogradskih velikana: crno-beli sutra gostuju u Podgorici ekipi Budućnosti, Zvezdu u ponedeljak dočekuje Cedevita Olimpija.

Izabrane vesti

Kao što se i očekivalo, Duško Ivanović je rasporedio minutažu, na kraju priliku da kroči na teren nije dobio samo Džon Holand. Od 11 igrača samo se Ognjen Kuzmić nije upisao u listu strelaca, a van protokola su ostali Stefan Marković, Ben Bentil, Miroslav Raduljica, ali i Luka Vildoza.

Najefikasniji je na kraju bio Nemanja Nedović koji je susret okončao sa 20 poena, uz odlične procente: 5/8 za dva, 2/3 za tri i 4/4 sa linije penala - za indeks korisnosti 17.

Luka Mitrović je dodao 13 poena, postigao šest u ključnoj seriji tokom poslednjeg kvartala, a s ozbirom da nije imao promašaj (5/5 za dva i 3/3 sa linije penala), imao je poput Nedovića 17 indeksnih poena.

Na kraju je najkorisniji ipak bio Fakundo Kampaco. Proveo je Argentinac 29 minuta na parketu, za to vreme zabeležio svega pet poena, ali i osam asistencija, po tri skoka i ukradene lopte. Sve to uz samo jednu izgubljenu i šest iznuđenih faulova za indeks 18.

Trenera Ivanovića može da raduje i solidno izdanje njegovog preizmenjaka Nikole koji je za 17 i po minuta ubeležio 10 poena i pet asistencija (indeks 14).

U Mornaru je rekord ABA karijere postavio bivši igrač Partizana Gregor Glas sa šest pogođenih trojki iz 11 pokušaja. Susret je okončao kao najefikasniji igrač domaće ekipe sa 19 poena i najvećim indeksom korisnosti na utakmici (19), pošto je ubeležio i sedam asistencija. Dvocifren je u poraženom sastavu bio još samo Petar Vujačić sa 14 poena.

- ABA liga - odloženi meč 23. kola -

MORNAR - CRVENA ZVEDZA 65:87

(7:23, 18:24, 25:19, 15:21)

Dvorana: Topolica, Bar (poseta: 1985)

Sudije: Milivoje Jovčić, Tomislav Vovk, Radoš Savović

Mornar: Glas 19 (7as), Živanović 4, Đoković 3, Peković, Vranković 4, Kovačević 3, Marljukić, Pecarski 4, Vesković, Miković 9, Vujačić 14, Vranješ 5

Crvena zvezda: Holand, Lazarević 9, Kampaco 5 (8as), Mitrović 13, Lazić 3, Martin 6, Dobrić 8, Ivanović 10 (5as), Ilić 4, Nedović 20, Kuzmić, Petrušev 9

Furiozno je Zvezda otvorila utakmicu. Povela sa 9:0 posle nešto više od tri minuta igre, a u toj seriji sedam poena postigao je Nedović, dva Petrušev. Nastavili su su da zatrpavaju koš rivala koji nije uspevao da odgovori, pa je prednost ubrzo otišla i na dvocifren broj poena. Pomenuti tandem bio je zadužen za čak 19 uvodnih poena crveno-belih, a onda su se upisali i Dobrić i Lazarević u smiraj prvog kvartala, pa je prednsot branioca trona otišla i na 16 poena (23:7).

Nije Mornar uspevao da pronađe nikakav ritam u napadu, Zvezdina odbrana bila je nepremostiv bedem za izabranike Mihaila Pavićevića koji su se posle 15-16 minuta igre našli 27 poena u zaostatku, pošto je na semaforu u Topolici stajalo 42:15 za goste. Nije se mnogo promenilo u finišu drugog kvartala, pa je Lazarević zakucavanjem postavio konačnih 47:25 posle prvog poluvremena za Zvezdu.

Najavio je Glas sa dve trojke u smiraj druge deonice da se neće predati, ali po povratku sa pauze nije uspeo da nastavi u željenom ritmu. Zvezda je čuvala višak od oko 20 poena sve do poslednjih par minuta treće četvrtine, kada su Vujačić i Vranješ vratili puls domaćem sastavu koji je poslednji odmor dočekao sa sasvim podnošljivih 16 poena minusa, a u jednom trenutku je bio i na minus 12.

A onda je Glas vezao tri trojke u poslednjoj deonici i sa ukupno pet oborio rekored u ABA ligi. Odjednom se Mornar, na 04:40 do kraja našao na samo šest poena minusa (64:70). Ipak, trgli su se crveno-beli, napravili seriju 9:0 preko Mitrovića i Petruševa, te su konačno slomili otpor rivala i trasirali put ka 22. pobedi u tekućoj sezoni.

ABA LIGA - ODLOŽENE UTAKMICE

Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda 65:87

/Glas 19 - Nedović 20/

Petak

19.00: (3,50) Budućnost (16,0) Partizan Mozzart Bet (1,35)

Nedelja

18.00: Mornar - Igokea

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MornarDuško IvanovićNemanja NedovićNikola IvanovićFakundo KampacoFilip PetruševStefan LazarevićGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara