Tuča Voriorsa i Timbervulvsa (©YouTube/printscreen)
Tuča Voriorsa i Timbervulvsa (©YouTube/printscreen)

Gober o tuči sa Grinom: To radi jer mu Kari ne igra

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 10:51

Centar Minesote kaže da je i pre utakmice znao da će krilo Golden Stejta učiniti nešto zbog čega bi ga sudije izbacile sa meča

Tek što je počeo duel Golden Stejta i Minesote (101:104), dogodio se incident. Pre prvih poena u meču, igrači su se našli u klinču posle povlačenja Kleja Tompsona i Džejdena Mekdenijelsa. Prvi se umešao Rudi Gober, uhvativši protivničkog igrača s namerom da ga odvuče u stranu, ali je ubrzo na njega nasrnuo Drejmond Grin i rvačkim zahvatom, držeći ga za vrat, oborio na parket. Brzo su se umešali i ostali igrači, te trener Voriorsa Stiv Ker i neki od njegovih saradnika, a epilog su bila isključenja Tompsona, Mekdenijelsa i Grina.

Po mišljenju Stiva Kera, doneta je prestroga odluka kada je u pitanju njegov šuter.

Izabrane vesti

"Nema šanse da je Klej Tompson zaslužio isključenje. Samo je trčao u napad kada ga je protivnički igrač zgrabio za dres i povukao ka sebi. Klej je pokušao da se povuče nazad. Nema šanse da je zbog toga trebalo da bude izbačen iz igre. To je smešno i smeta mi", nezadovoljan je bio trener Golden Stejta.

Izneo je Ker i svoje viđenje sukoba između Grina i Gobera.

"Ako pogledate snimak, videćete da su Rudijeve ruke bile oko Klejovog vrata. Zbog toga je Drejmond krenuo na njega", probao je trofejni trener da opravda potez svog košarkaša.

Što se tiče Gobera, posle meča je potez Drejmonda Grina nazvao klovnovskim ponašanjem.

"Pomalo je smešno jer sam pre meča znao da će Drejmond pokušati da zaradi isključenje jer Kari ne igra. Svaki put kada Stef ne igra, ni on ne želi da igra. Stef je njegov dečko i zbog toga će učiniti sve da bi bio izbačen. Ponosan sam na sebe jer postajem sve veći čovek. Nije ni zaslužio da stavim svoje ruke na njega. Bio sam potreban timu i učinio sam sve da zadržim mirnoću i pokažem da nisam ja taj koji situaciju čini još gorom. Nadam se da će rukovodstvo lige učiniti ono što je potrebno zbog ovakvog klovnovskog ponašanja. Nema šta više da se kaže, bilo je to klovnovsko ponašanje", ponovio je Gober.

Bez svog najboljeg igrača Stefa Karija, koji je ima problem sa kolenom, Golden Stejt je poražen kod kuće od Minesote 101:104, što je četvrti uzastopni poraz Voriorsa, koji su sada na učinku 6/6. Mineosta je druga na tabeli Zapadne konferencije sa osam pobeda i dva poraza, a ovo im je bila šesta pobeda u nizu. Narednu utakmicu Timbervulvsi igraju protiv Finiksa u gostima, dok Golden Stejt dočekuje Oklahomu.


tagovi

NBA ligaRudi GoberDrejmond Grin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara