Rudi Gober (©AFP)
Rudi Gober (©AFP)

Gober, Simons, Adetokunbo, Grin i Holidej u defanzivnoj petorci NBA lige

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 12:50

Francuz i Australijanac jednoglasno odabrani

NBA liga je predstavila najbolju defanzivnu petorku NBA lige. Tu je po peti put uzastopno centar Jute Rudi Gober, koji je proglašen i za najboljeg defanzivca najjače lige na svetu, a poput njega maksimalan broj glasova dobio je i košarkaš Filadelfije Ben Simons. Uz njih, čast da se nađu u društvu najboljih odbrambenih igrača dobili su i Drejmond Grin iz Golden Stejta, Džru Holidej iz Milvokija i njegov saigrač Janis Adetokunbo.

Jasno, petorku predvodi francuski reprezentativac, koji je po treći put u poslednje četiri sezone proglašen najboljim defanzivcem lige. Nije bilo dileme da će se među najboljim pojedincima u ovoj kategoriji naći i Simons, koji je po drugi put uzastopno uvršten u idealan odbrambeni tim. Australijanac je bio odmah iza Gobera prema glasovima za individualnu nagradu. Sa Seventisiksersima je ostvario drugi najbolji defanzivni rejting u ligi, naravno iza sastava iz Solt Lejk Sitija.

Izabrane vesti

As Voriorsa Grin je po četvrti put odabran, a dva puta se našao i u drugoj defanzivnoj petorci lige. Holidej je odigrao sjajnu prvu sezonu u Viskonsinu, isplivali su njegovi defanzivni kvaliteti ponovo na površinu, pa mu je ovakva čast ukazana po drugi put u karijeri. Jasno, najbolja defanzivna petorka nije mogla da prođe bez prve zvezde Baksa i prošlogodišnjeg MVP-a Adetokunba, koji je minule sezone bio i najbolji defanzivac lige. Grčki reprezentativac je po treći put uzastopno odabran u defanzivnu petorku.

Odabrana je i druga petorka, a u njoj se nalaze Bem Adebajo i Džimi Batler iz Majamija, Džoel Embid i Matis Tajbul iz Filadelfije, kao i krilo Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard.

Bivši košarkaš San Antonija i Toronta je po sedmi put biran u prvu ili drugu defanzivnu petorku, Batler se po peti put našao u 10. Embid je dosad dva puta bio biran, a ta čast je po drugi put pripala Bemu Adebajou. Matis Tajbul je eksplodirao ove sezone i dokazao se kao vrstan defanzivac, pa je u svojoj drugoj sezoni uvršten u drugu najbolju odbrambenu petorku.



tagovi

NBA ligaRudi GoberBen SimonsJanis AdetokunboDžru HolidejDrejmond GrinDžoel EmbidBem AdebajoDžimi BatlerKavaj Lenard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara