Simone Fontekio (©Star Sport)
Simone Fontekio (©Star Sport)

Godina iz snova - heroj Azura iz Beograda prešao u Baskoniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 11:39

Treće pojačanje za klub iz Vitorije

Vrhunska klupska sezona u berlinskoj Albi, plasman na Olimpijske igre usred Beograda gde je postao jedan od heroja Italije, pa veliki evropski transfer u Baskoniju! Simone Fontekio može slobodno može da kaže kako živi verovatno najbolju godinu dosadašnje karijere pošto je veliki uspon nastavio potpisom za Baskoniju.

Fontekio je sa klubom iz Vitorije potpisao trogodišnji ugovor i postao treće pojačanje ekipe Duška Ivanovića posle Meta Kostela i Vanje Marinkovića.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 02.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Italijanski reprezentativac je posle nekoliko godina lutanja odigrao odličnu sezonu u Berlinu gde je bio među najboljim pojedincima. Evroligu je završio sa 10,6 poena i 3,4 skoka na 29 utakmica, uz nešto više od 38 odsto preciznosti na šutu za tri poena. U delikatnoj situaciji, kada je Italija ostala bez pomoći četvorice vodećih igrača Danila Galinarija, Marka Belinelija, Điđija Datomea i Danijela Heketa, Fontekio je zajedno sa Akileom Polonarom izrastao u lidera reprezentacije tokom olimpijskih kvalifikacija u Beogradu. U finalu protiv Srbije ubacio je 22 poena, uz osam skokova i uz Nikola Maniona i pomenutog Polonaru bio glavna uzdanica Azura i neko ko je najviše štete naneo Orlovima u oba smera.

Ubrzo posle slavlja u glavnom gradu Srbije, Fontekio je okrenuo novi list u karijeri i stigao u Baskoniju koja se nalazi u fazi rekonstrukcije. Iz Vitorije su, između ostalih, otišli upravo Polonara, zajedno sa Pjerijom Henrijem u Fenerbahče kod Igora Kokoškova, Luka Vildoza je potpisao za Njujork Nikse u NBA ligi, dok su slobodu dobili Ilimane Diop, Zoran Dragić, Kino Kolom, Franc Masenat...

Fontekiju će ovo biti peta sezona u Evroligi, ali verovatno tek druga gde će imati ozbiljniju ulogu na parketu.


tagovi

Simone FontekioBaskonijaAlba BerlinEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara