Golden Stejt do 2:0, Harden nije mogao s crvenim očima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.19. | 08:41

Janis i Milvoki odgovorili Bostonu - 1:1

Prva je bila tesna, ova druga i ne baš - Golden Stejt je iskoristio maksimalno to što je prve dve utakmice igrao kod kuće i sada vodi sa 2:0. Ovaj drugi susret Voriorsi su dobili sa 115:109, a utakmicu je obeležila povreda oka Džejmsa Hardena (posle duela s Drejmondom Grinom) pa je sa praktično crvenim očima igrao veći deo meča.

Harden je posle meča istakao da je jedva mogao da vidi nešto na terenu kao i da mu je zamagljen pogled bio i posle utakmice, ali to je sada manje važno. Najvažnije je istaći da je Golden Stejt odradio ponovo dobar posao. I tome je Voriorsima pomogla najviše prva četvrtina u kojoj su napravili devet poena zalihe i onda to sačuvali do kraja utakmice.

Izabrane vesti

Golden Stejt je išao i do 15 poena prednosti, Hjuston je pokušavao da se vrati, ali kada je Harden bio ograničen onda je i Hjustonu teško da igra. Mada je Bradonja uprkos tome što se u pojedinim momentima rukom krio od reflektora koji su mu smetali uspeo i da ubaci neke vrlo dobre trojke s korakom unazad.

Voriorse je do pobede vodio Kevin Durant sa 29 poena, pet skokova, četiri asistencije, jednom ukradenom loptom i dve blokade uz šut iz igre 9/22. Za tri poena je gađao 3/6. Pratio ga je Klej Tompson sa 21 poenom, 20 je dao Stef Kari, a Andre Igudala 16.

Harden je kod Hjustona bio najbolji s 29 poena, sedam skokova, četiri asistencije i jednom ukradenom loptom, a iz igre je šutirao 9/19. Dobro je gađao slobodna bacanja - 8/9. Kris Pol je dodao 18 poena, sedam skokova i šest asistencija, a po 14 poena su dodali Ostin Rivers i Klint Kapela

Sledeća utakmica ovih rivala igra se 5. maja u Hjustonu.

Boston je uspeo da napravi jedan brejk, ali mu Milvoki nije dozvolio da to ponovo učini. Baksi su dobili drugi duel sa 123:102 i na taj način su izjednačili u seriji na 1:1.

Milvoki je mnogo bolje otvorio meč, a treba reći da je u prvom poluvremenu dao 11 trojki, što je novi rekord franšize u plej-ofu.

Baksi su posebno dobro odigrali treću četvrtinu, dobili je sa 39:18 i tu prelomili utakmicu u svoju korist. Ne treba verovatno da ističemo da je Janis Adetokunbo bio najefikasniji u domaćem timu. Ubacio je za pola sata 29 poena, imao 10 skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte, imao je jednu blokadu i šut iz igre 7/16. Šutirao je čak 18 slobodnih bacanja i pogodio 13.

Kris Midlton je dao 28 poena, Erik Bledso 21, a po 11 su ubacili Bruk Lopez i Džordž Hil. U ekipi Bostona najefikasniji je bio Markus Noris sa 17 poena, 16 je dodao Džejlen Braun sa 15 Al Horford.

NBA - REZULTATI

Milvoki - Boston 123:102  /u seriji 1:1/
/Adetokunbo - Moris 17/

Golden Stejt - Hjuston 115:109  /u seriiji 2:0/
/Durant 29 - Harden 29/

Foto: Reuters


tagovi

Džejms HardenKlint KapelaKevin DurantStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara