Tina Krajišnik i Su Bird (©AFP)
Tina Krajišnik i Su Bird (©AFP)

Google postao prvi globalni partner FIBA za žensku košarku

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 17:38

Početak parnerstva će obeležiti Svetsko prvenstvo u Australiji

Napori da se poveća vidljivost i proširi popularnost ženske košarke dobili su ogroman podsticaj pošto je Google postao prvi FIBA globalni partner za žensku košarku i Svetsko prvenstvo u košarci za žene.

Partnerstvo će započeti ovogodišnjom planetarnom smotrom za dame u Sidneju (22. septembar - 1. oktobar), gde će Google biti ekskluzivni prezenter Ol-Star petorke, nagrađujući najbolje igrače turnira.

Izabrane vesti

Pored toga, Google i FIBA će sarađivati sa ESPN-om na distribuciji kompletnog Svetskog prvenstva za žene. Šest utakmica će se emitovati ekskluzivno u Sjedinjenim Američkim Državama na ESPN2 i ESPNU – najveći broj emotiovanih utakmica Svetskog kupa za žene ikada na televiziji uživo u SAD. Preostale utakmice će biti dostupne na ESPN+. Navijači će takođe moći da gledaju dodatnih šest mečeva uživo na FIBA Youtube kanalu, a preostale na FIBA platformi za striming Courtside 1891.

"FIBA je odlučna da dalje gradi žensku košarku i podigne je na viši nivo, i drago nam je što možemo kompaniji Google da poželimo dobrodošlicu kao globalnom partneru za žensku igru. Uzbuđeni smo što radimo sa tako prestižnim brendom sa kojim delimo iste strateške ciljeve u pogledu razvoja žena. Ovo partnerstvo obećava sjajne stvari za žensku košarku i interes igre na globalnom nivou. Google i njegov domet širom sveta otvaraju bezbroj mogućnosti za podsticanje ženske košarke u budućnosti i radujemo se saradnji sa njima kako bismo unapredili igru i privukli nove fanove.", rekao je generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis.

Zadovoljstvo je istakla i direktorka globalnog marketinga za sport, medije i zabavu kompanije Google Kejt Džonson.

"U Google-u smo posvećeni tome da se zalažemo za jednaku zastupljenost u sportu. Kao prvi globalni partner FIBA za dame, ponosni smo što pomažemo da se još više ženskog košarkaškog sadržaja unese u američki etar i upoznajemo obožavaoce sa globalnom igrom. Kroz ovo partnerstvo sa FIBA i našu saradnju sa ESPN-om, želimo da nastavimo da se širimo vidljivost i izloženost ženskoj košarci na globalnom nivou i obezbedimo sportistima priznanje koje zaslužuju i za koje su naporno radili.", rekla je Džonsonova.

Saradnja Google i FIBA je nastavak napora brenda da poveća vidljivost i pokrivenost ženskih sportova. Kao pokretač promena u WNBA u protekle dve sezone, Google je udružio snage sa ligom i ESPN-om kako bi isporučio više igara WNBA regularne sezone na nacionalnoj televiziji i dodao namenski segment za ženske sportove na SportsCenter


tagovi

FIBAženska košarka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara