Goran Dragić (©FIBA Basketball)
Goran Dragić (©FIBA Basketball)

Goran Dragić najavio kraj karijere i spektakularan oproštaj

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 21:59

Slovenački as spreman da okači patike o klin

Vrlo je verovatno da Gorana Dragića više nećemo videti na parketu u takmičarskoj utakmici. Jedan od najboljih slovenačkih košarkaša svih vremena najavio je kraj karijere i organizaciju oproštajne utakmice za avgust naredne godine, javljaju slovenački mediji.

Dragić je bez kluba od kraja prošle sezone, kada je kratko nastupao za Milvoki. Poslednji meč odigrao je protiv svog voljenog kluba Majamija krajem aprila ove godine, kada je Hit izbacio Bakse već u prvoj rundi doigravanja. Od tada se dovodio u vezu sa nekoliko NBA i evropskih klubova, čak se kratko spekulisalo o mogućnosti da pojača Partizan Mozzart Bet, ali je on od početka imao želju da obezbedi još jedan ugovor u najjačoj ligi sveta pre nego što okači patike. Bio je u pregovorima sa Majamijem oko povratka, ali do dogovora nije došlo.

Izabrane vesti

To mu dosad nije uspelo i zato ne čude najave da će Dragić sledećeg avgusta definitivno staviti tačku na prebogatu karijeru. Kako se najavljuje, na oproštajnom meču naći će se veliki broj zvezda evropske i svetske košarke, mada imena još nisu otkrivena. Takođe, slovenački as planirao je i humanitarni događaj u Ljubljani koji bi trajao dva dana. Svi detalji biće poznati posle konferencije za novinare sledećeg četvrtka.

Nije poznato još da li osvajač Evrobasketa 2017. planira da odigra još neku utakmicu do kraja ove sezone, odnosno da li i dalje traži angažman ili ne.

Goran Dragić karijeru završava kao Ol star iz 2018, član treće idealne petorke za sezonu 2013/14, igrač koji je najviše napredovao u 2014 ali i kao šampion Evrope sa Slovenijom posle trijumfa nad Srbijom u Istanbulu, prvak Slovenije sa Olimpijom 2008, osvajač nacionalnog kupa i Superkupa iste godine. Takođe je bio i MVP Evrobasketa.

Tokom 15 godina NBA karijere odigrao je preko 1.000 utakmica, od čega 567 kao starter. Za to vreme beležio je prosečno gotovo 14 poena, četiri asistencije i 3,7 skokova. Nastupao je za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki, a u Evropi još za Slovan, Mursiju, ljubljansku Olimpiju i Baskoniju. Najdublji trag ostavio je u franšizi iz Arizone za koju je nastupao šest godina tokom dva mandata, te Majamiju gde je u cugu proveo šest sezona.


tagovi

Goran Dragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara