Simone Pjaniđani (©Star Sport)
Simone Pjaniđani (©Star Sport)

Pjaniđani ne vodi Cedevitu protiv Mege, šuška se da je kraj: Problem ugovor od milion evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.12.23. | 20:34

I dobre veze sa prvim čovekom kluba Emilom Tedeskijem

Poslednju utakmicu u Jadranskoj ligi za 2023. godinu odigraće poslednjeg dana Mega i Cedevita Olimpija, a na klupi gostiju neće biti Simonea Pjaniđanija.

Klub iz Ljubjane objavio je na društvenim mrežama da Pjaniđani ponovo neće voditi ekipu zbog "zdravstvenih problema", što je samo dodatno podgrejalo spekulacije da dve strane pregovaraju o raskidu saradnje.

Izabrane vesti

Razlog tome je pre svega loš rezultat u Evrokupu. Zmajčeki imaju svih 13 poraza u grupnoj fazi, pa ni to što su rezultati u ABA ligi vrlo dobri ne pomaže previše. Cedevita Olimpija je prvu polovinu sezone završila na drugom mestu sa skorom 10-3 i ispred je samo Crvena zvezda sa 12-1, dok je iza Partizan Mozzart Bet sa 9-4.

Kako slovenački portal 24ur javlja, Pjaniđani se nije snašao u Ljubljani i zbog toga je na pragu odlaska. Prema istom izvoru, do kraja sezone ekipu će voditi Zoran Martić, iako je Cedevita Olimpija već objavila da će umesto Pjaniđanija protiv Mege šef struke biti njegov pomoćnik Andrea Tuketo.

Navodno prepreku u raskidu saradnje predstavlja ugovor vredan milion evra za tri sezone, koji je italijanski stručnjak potpisao letos. Osim toga, ima dobre odnose sa prvim čovekom kluba Emilom Tedeskijem.

Kako stvari stoje, Cedevita Olimpija će u nastavak sezone sa novim trenerom. To bi trebalo da znači i povratak Zorana Dragića u tim, pošto je od Pjaniđanijevog dolaska skrajnut.


tagovi

Simone PjaniđaniCedevita OlimpijaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara