Goran Vučićević: Primorje iz Herceg Novog zamenio sam Teodom iz Tivta

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 09:17

Košarkaš iz Čačka ima značajna očekivanja od nove sezone

Prvi sport koji je trenirao košarkaš Goran Vučićević bio je fudbal. Međutim, posle nekoliko meseci kolektivno je, sa drugarima, prešao na košarkaški parket. Čovek zbog koga je zavoleo naš najpopularniji sport bio je trener iz čačanskog Borca Miroslav Milić. Deo “odgovornosti” za posvećenost košarci ima i legendarni Dejan Bodiroga koga Goran vidi kao jednog od najboljih srpskih košarkaša svih vremena.

Trenutno, Vučićević nastupa za Teodo iz Tivta, a igrao je za Iskra Svit iz Slovačke, PAOK, Bratunac, Primorje...Kao neko ko je prošao sve selekcije, od pionira do seniora Borca, navija za čačanski klub.

Izabrane vesti

 „Prelazni period iskoristio sam za oporavak i regeneraciju, ali takođe i za individualni rad sa velikim trenerskim znalcem Ivanom Drobnjakom. Kada je Borac započeo sa okupljanjem priključio sam se četi trenera Marka Marinovića kako bih što kvalitenije odradio bazični deo priprema i spremno dočekao ono što sledi u dugoj i napornoj takmičarskoj godini. Ujedno, iskoristio sam priliku sa sagledam kako i na koji način radi i trenira jedan ABA ligaš. Ekipi sa Morave želim puno sreće i uspeha u predstojećoj sezoni. Očekujem, uz povratak publike kao šestog igrača, iskorak Borca u rezultatskom smislu. Železničaru i Čačku 94 takođe sve najbolje želim u novoj „B“ ligi“, ističe na početku razgovora Goran Vučićević.

Prethodnu sezonu proveli ste takođe u Crno Gori, u Primorju iz Herceg Novog.

„Tako je, i mogu reći da sam imao uspešnu sezonu. Pre svega timsku, ali i individualnu. Uspeli smo, nakon dugo godina, da klub koji se borio za opstanak uzdignemo u sam vrh crnogorske košarke. Završili smo sezonu na odličnom petom mestu. Ostavili smo prostor, da budu ispred nas, samo ekipe iz ABA 2 lige. Mislim da svi, od igrača, stručnoga štaba i uprave, moraju biti ponosni na taj ogroman uspeh. Pokazali smo u susretima sa ABA 2 ligašima da možemo ravnopravno igrati sa njima, a neke smo i pobeđivali“.

Opšte je mesto da je minula sezona bila jako čudna i teška.

Pre svega, zbog situacije sa koronom, gde su se utakmice često odlagale zbog bolesti naših ili protivničkih igrača. Svima nam je stanje zadavalo dosta poteškoća u trenažnom procesu. Takođe, pauze zbog reprezentativnih ’prozora’ i ABA 2 ’balona’, znale su da nas remete“.

Brzo ste pronašli novi klub.

„U narednoj sezoni braniću boje Teodo Tivta. Ekipa koja je pre nekoliko godina igrala u ABA 2 ligi i stremi da vrati svoje mesto u regionalnom takmičenju. Mislim da KK Teodo tu i pripada. Imamo mladu ekipu začinjenu sa nekoliko iskusnijih igrača koji zajedno mogu činiti dobar spoj. Tek se upoznajemo i stvaramo atmosferu za ono što nas čeka. Svakako da je pripremni period najteži i najzahtevniji deo koji igrači obično ne vole. Svakodnevnim zalaganjem i maksimalnim pristupom ćemo nastaviti na timskom razvoju i unapredjenju. Trener prvog tima je Dejan Jevtić, iskusan stručnjak koji odlično poznaje ligu i bez dileme će znati da složi kockice i ukomponuje sastav po svom ukusu“.

Na kraju mladićima koji tek počinju senioski staž Goran poručuje: “Nije važno koliko puta padneš,već koliko puta ustaneš”.

 PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Goran VučićevićCrna GoraČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara