Rasel Vestbruk, D'Anđelo Rasel i Majk Konli (Foto: AFP)
Rasel Vestbruk, D'Anđelo Rasel i Majk Konli (Foto: AFP)

Gotovo: Lejkersi se otarasili Vestbruka i vratili Rasela, Konli u Minesoti

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.02.23. | 03:17

U razmenu tri tima uključena još četiri igrača i pikovi

Posle incidenta koji je izbio između trener Los Anđeles Lejkersa Darvina Hema i plejmejkera Rasela Vestbruka tokom poraza od Oklahome, uprava kluba iz Stejpls centra pronašla je način da se otarasi Vestbruka i njegovog preko 41.000.000 dolara teškog ugovora.

Kako javljaju Adrijan Vojnarovski i Šams Čaranija, Lejkersi su se dogovorili Jutom i Minesotom oko razmene igrača, u kojoj je Vestbruk sa pikom prve runde (2027) završio u Solt Lejk Sitiju, dok ga u Gradu anđela menja bivši košarkaš Jezeraša D'Anđelo Rasel. Timbervulvsi ga menjaju iskusnim Majkom Konlijem iz redova Džezera.

Izabrane vesti

U Los Anđeles se sele i Malik Bizli i Džered Vanderbilt iz Jute, dok će mladi šef struke Džeza Vil Hardi na raspolaganju ubuduće imati Huana Toskano Andersona i Dejmijana Džonsa iz redova Lejkersa. Minesota je uz Konlija dobila i Nikila Aleksender Vokera iz Solt Lejk Sitija, kao i pika druge runde.

Pokušali su Lejkersi preko leta da probude Vestbruka i pronađu mu mesto u timu, ali s ozbirom da Lejkersi posle 55 odigranih utakmica imaju učinak 25-30 i sede na 13. mestu Zapadne konferencije, jasno je da bivši košarkaš Oklahome, Hjustona i Vašingtona ne može da funkcioniše na pravi način u ekipi sa najboljim strelcem svih vremena Lebronom Džejmsom.

Dali su mu šansu, ali izgleda da je sve puklo nakon rasprave igrača sa najviše tripl-dablova u istoriji lige (199) i trenera Hema. Trajala je kratko tokom poluvremena utakmice sa Oklahomom, a sve je počelo kada je šef struke Jezeraša zamerio Vestbruku što je ostao na terenu kada ga je pozvao na klupu.

Strasti su se ubrzo smirile, ali Lejkersi nisu uspeli da dobiju utakmicu, iako je 34-godišnji košarkaš u poslednjem kvartalu ubacio 14 od svojih 27 poena. Kako stvari stoje, MVP NBA lige iz 2017. godine je odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu tima iz Los Anđelesa.

S ozbirom da je Juta u procesu izgradnje novog tima, američki mediji spekulišu da će najverovatnije otkupiti bogati ugovor Rasela Vestbruka i tako ga načiniti slobodnim igračem, te bi u tom slučaju mogao da bira tim i ugovor za nastavak karijere već ove sezone.

Iskusni plejmejker je na 52 nastupa u tekućoj takmičarskoj godini u dresu slavnog tima prosečno beležio 15,9 poena, 7,5 asistencija i 6,2 skoka. Iza sebe ima 1073 nastupa u ligaškom delu sezone, uz prosek od 22,5 poena, 8,4 završna dodavanja i 7,3 uhvaćene lopte.

Što se tiče njegove zamene u Hemovoj ekipi, Rasela su upravo Lejkersi izabrali 2015. godine na NBA draftu i to kao drugog pika. Zadržao se svega dve godine, pre nego što je u trejdu za Bruka Lopeza i prava na 27. pika na draftu (Kajl Kuzma) završio u Bruklinu. Dve godine kasnije je imao i kratku epizodu u Golden Stejtu, a potom u februaru 2020. godine završio u Minesoti, gde mu se ispunila želja da zaigra u tandemu sa velikim prijateljem Karlom Entonijem Taunsom. Nije uspeo da ostvari željene rezultate u Mineapolisu, imao je i problema sa povredama, ali je beležio solidne brojke. Ove sezone prosečno je postizao 17,9 poena, uz 6,2 asistencije i 3,1 skok.

Timbervulvsi su na kraju umesto Rasela dobili iskusnog organizatora igre. Konli je u tekućoj takmičarskoj godini prosečno beležio 10,7 poena i 7,7 završnih dodavanja na 42 upisana nastupa u dresu Jute.


tagovi

Rasel VestbrukDianđelo RaselMajk KonliLos Anđeles LejkersJuta DžezMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara