(©MN Press)
(©MN Press)

Gotovo: Papapetru oprostio zelenima 300.000 evra da bi došao u Partizan

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 18:17

Grci odustali od otkupne klauzule na 400.000 evra

Opaku ekipu pravi Partizan za sledeću sezonu. Da se, kao nekad, bori za gornji dom evroligaške tabele.

Novo pojačanje je stiglo među crno-bele. Dva dana je sve nagoveštavalo takav epilog, a potvrda stiže sa svih strana: Joanis Papapetru je novi košarkaš Partizana! Samo još crno-beli zvanično nisu objavili vest, ali je pitanje trenutka.

Izabrane vesti

Dosadašnji igrač Panatinaikosa se sve dogovorio sa srpskim klubom, a na koncu će doći u Partizan kao slobodan igrač, bez obeštećenja, javljaju grčki mediji. Iako je u ugovoru imao klauzulu o otkupu u visini od 400.000 evra, Papapetru je zbog zaostalih dugovanja, koja su iznosila 300.000 evra dobio čiste pare od atinskih zelenih, a zauzvrat je oprostio to što mu duguju!

Bio je Papapetru na ceni ovog leta, pominjalo se da je Fenerbahče zainteresovan za njega. On stiže u Partizan na poziciju trojke, koja je ostala oslabljena odlascima Radeta Zagorca, Rodionsa Kuruca i Nemanje Dangubića.

Papapetru je prvo igrao za Olimpijakos, a onda je napravio čuveni potez koji se ne radi, jer je direktno otišao u drugi deo Atine, u tabor Panatinaikosa. Dosadašnji deo karijere mu je bio veoma uspešan, pet puta je bio šampion Grčke, dva puta osvajač Kupa, a 2021. godine je proglašen za MVP igrača lige.

U prethodnoj sezoni Papapetru je igrao prosečno 30 minuta po utakmici za PAO i ubacivao 12,2 poen, uz 4,1 skok i 2,4 asistencije.

Pre Joanisa Papapetrua Partizan je doveo u letnjem prelaznom roku Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija.


tagovi

KK PartizanJanis PapapetruEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara