Filip Petrušev (Star Sport)
Filip Petrušev (Star Sport)

Grci javljaju: Filip Petrušev pakuje kofere i vraća se u Evroligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 11:08

I ponovo bi trebalo da obuče crveno-beli dres

NBA liga je izgleda bila preveliki zalogaj za Filipa Petruševa. Slali su ga Sakramento Kingsi u razvojnu ligu, pa ga maltene momentalno vratili u glavni tim, ali suština je da za srpskog reprezentativca neće biti minuta u Kaliforniji. Stoga, grčki Sport24 najavljuje da bivši košarkaš Crvene zvezde već pakuje kofere i da je blizu povratka u Evroligu gde će ponovo obući crveno-beli dres. Međutim, ne Zvezdin, već Olimpijakosov.

I trener Jorgos Barcokas čiji je tim juče savladao beogradske crveno-bele, potvrdio je da je velikan iz Pireja u potrazi za pojačanjima. A centarsku liniju u kojoj se nalaze trenutno povređeni Nikola Milutinov, gorostasni Mustafa Fal, odnosno Luk Sikma i Alek Piters, trebalo bi da ojača i 211 centimetara visoki Srbin.

Izabrane vesti

"Kao igrač koji može da pokrije pozicije 4 i 5, ispunjava standarde za pojačanje koje su postavili čelni ljudi Olimpijakosa. Kontakti sa Petruševim su u poodmakloj fazi i srpski krilni centar bi mogao da se nađe u Pireju u narednim danima", stoji u tekstu grčkog portala koji Petruševa vidi kao ozbiljno pojačanje: "Sa evroligaškim iskustvom, on je veliki momak koji je Olimpijakosu potreban (čak i kada se Milutinov vrati zdrav). Potez sa dugoročnom perspektivom, ako uzmemo u obzir njegovu starost (24 godine) i činjenicu da dolaskom u Pirej neće potpisati ugovor samo do kraja ove sezone."

U NBA ligi odigrao je Petrušev samo 11 sekundi za Sakramento i gledao kako Maks Kristi vodi loptu do isteka vremena u poslednjoj deonici. Tako će Petrušev pamtiti svoj debi u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Ali povratak u Evropu garantovao bi značajnu minutažu momku koji je prošle sezone u dresu Zvezde postizao prosečno 10,7 poena i imao 5,2 skokova po meču u Evroligi.


tagovi

Filip PetruševKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara