Nik Kalates (©fiba.basketball)
Nik Kalates (©fiba.basketball)

Grčka bez Kalatesa, Slukasa i Dorsija na Mundobasketu, Janis i dalje pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 16:02

As Milvokija će se naći na spisku, ali je pitanje da li će biti u stanju da pomogne

Kako stoje stvari, Grčka će prilično oslabljena učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu. Nakon Kostasa Slukasa, učešže na planetarnoj smotri je otpisao i Nik Kalates, koji poput novog košarkaša Panatinaikosa želi da se odmori ovog leta, prenosi Eurohoops.

Tako će najverovatnije priliku da debituje u dresu Helena dobiti bek Olimpijakosa Tomas Vokap, koji će na mestu naturalizovanog igrača naslediti Tajlera Dorsija iz Fenerbahčea (vodi se kao naturalizovan iako ima grčke korene). Povrh svega toga, pod znakom pitanje je i dalje nastupa Janisa Adetokunba, koji je krajem juna operisao koleno i neizvesno je da li će se oporaviti na vreme da pomogne reprezentaciji.

Izabrane vesti

Janis navodno ima želju da ponovo obuče dres Grčke i prema ranijim izveštajima sa Eurohoops-a, spreman je da učini sve kako bi se stavio Dimitrisu Itudisu na raspolaganje. Ipak, ukoliko se ne oporavi u potpunosti na vreme, male su šanse da će rizikovati kako bi pomogao državnom timu.

Pod upitnikom je i nastup njegovog brata, novog pojačanja Panatinaikosa, Kostasa Adetokunba, koji takođe ima problema sa povredom, ali će se poput Janisa naći na preliminarnom spisku, te će vremenom biti procenjeno da li može da pomogne.

Grčka će se na Svetskom prvenstvu najpre boriti u Grupi C (Filipini), protiv selekcija SAD, Jordana i Novog Zelanda. Ukoliko posle Kalatesa otpadne i Janis, jasno je da će se naći u velikom problemu, iako će i u tom slučaju pored Jordana i Novog Zelanda biti jasan favorit za prolazak u narednu rundu.


tagovi

Nik KalatesJanis AdetokunboKostas SlukasTajler DorsiTomas Vokapkošarkaška reprezentacija GrčkeKostas AdetokunboMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara