Greg Popovič: Uvek se rado vraćam u Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.08.18. | 15:45

"Nova generacija mladih igrača u Srbiji je fantastična", kaže čuveni trener

Greg Popovič je jedno od najvećih trenerskih imena, a kako mu samo prezime kaže vezan je za ovo područje. Nikada nije krio da poseduje veliko poštovanje prema srpskoj košarci, a sada je došao u Beograd kako bi prisustvovao kampu "Košarka bez granica".

I ne krije da uvek voli da dođe u Srbiju koja je veoma važna zemlja za košarku.
"Uvek uživam ovde, u društvu prijatelja, volim dobru hranu i vino, sinoć sam bio sa Dudom Ivkovićem, tu je naravno i Žarka Paspalj. Kampovi poput ovog su sjajna prilika da se okupe mnogi bivši igrači, treneri, da pomognu i vrate nešto zajednici", rekao je Popovič.

Izabrane vesti

Da li planira da boravak u Srbiji iskoristi da obiđe neke od manastira, kao što je to ranije činio?
"Naravno, ali samo da me Žarko Paspalj ne vozi u svojim kolima".

Koliko Popovič vlada srpskim jezikom?
"Mogu da pratim šta se dešava. Mogu da naručim večeru, ali ne govorim tečno srpski".

Popovič je pohvalio srpske košarkaše u NBA ligi. Trenutno ih je tamo petorica - Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Nikola Jokić.
"Fantastični su. Još osamdesetih godina, kada sam gledao Evropsko prvenstvo u Kelnu, video sam da ima mnogo stranih igrača koji treba da budu u NBA. Bivša Jugoslavija ima mnogo dobrih igrača koji su ostavili trag i igrali dobro u NBA. Nova generacija mladih igrača u Srbiji je fantastična. Ovo je i dalje veliki sport i siguran sam da će odavde biti još igrača u NBA", rekao je Popovič.

Foto: Star Sport


tagovi

Greg Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara