Poruka grobara (©Mozzart Sport)
Poruka grobara (©Mozzart Sport)

Grobari uz Delije: Pusti profit, poštuj tradiciju i daj karte navijačima oba kluba!

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.23. | 19:33

Redak primer solidarnosti

Imali smo poslednjih godina sijaset prilika da se nagledamo navijačkog rivalstva koje prelazi u mržnju, ali oni najvatreniji večeras su pokazali da nisu oni baš uvek najveći problem. Štaviše, na večerašnjem derbiju Evrolige organizovana grupa navijača Partizan Mozzart Beta okupljena pod zastavom Grobara javno je pozvala upravu crno-belog kluba da sledeći put dozvoli i pristalicama Crvene zvezde da prisustvuju najvećoj utakmici srpskog sporta.

U stvari, Grobari su bili voljni da Delijama ustupe ulaznice i za večerašnji meč. Prema saopštenju crveno-bele navijačke grupe prvo je bilo reči o 2.000 ulaznica, zatim o 1.000, ali je uprava večitog rivala pristala na razmenu svega 300 karata. Delije su to odbile pa ih večeras nema na tribinama Beogradske arene.

Izabrane vesti

Predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailovića branio se rečima da više od toga nije morao da uradi, jer su mu najbitniji oni koji kupuju sezonske i dnevne ulaznice pošto klub u velikoj meri živi od tih prihoda. Grobari očigledno ne dele mišljenje da su finansije najvažnije.

Ni profit, ni lažni zahtevi murije, nisu bitniji od tradicije. Karte gostujućim navijačima“, pisalo je na transparentu Grobara.

Nažalost, za večeras je kasno, pa je veliko pitanje da li će gostujućih navijača biti i na evroligaškom revanšu kada Crvena zvezda bude domaćin. 

Niko normalan nije za mržnju i nasilje, ali derbi bez navijača oba kluba jednostavno gubi pravu draž.



tagovi

GrobarigrobaridelijeDelijeKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara