Tornike Šengelija (FIBA)
Tornike Šengelija (FIBA)

Gruzija ide u drugu fazu, pokušaće da pomrsi konce Nemačkoj i Australiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 11:39

Selekcija sa Kavkaza očekivano lako savladala Venecuelu

Gruzija je na Mundobasketu zabeležila i drugu pobedu u grupnoj fazi koja joj je donela plasman u narednu rudnu.

Ekipa sa Kavkaza je očekivano lako opravdala ulogu protiv Venecuele, slavila sa 70:59 i ostavila Južnoamerikance bez pobede na prvenstvu. Pored Gruzije iz Grupe F će dalje i Slovenija kojoj ostaje da danas popodne protiv Zelenortskih Ostrva upiše još jedan očekivani trijumf i završi grupu sa maksimalnim učinkom.

Izabrane vesti

Gruzija i Slovenija će u drugoj grupnoj fazi igrati protiv Nemačke i Australije. Jasno je da su Gruzini tu najveći autsajderi ali pokušaće da sa dve pobede pomrse konce favoritima. Sve ostalo ih ostavlja van konkurencije za četvrtfinale...

Iako je Venecuela u prva dva kola ostavila solidan utisak protiv Slovenije i Zelenortskih Ostrva, danas nije imala šanse. Potpuno je potučena, a sve je bilo rešeno posle druge četvrtine u kojoj je selekcija iz Južne Amerike postigla samo četiri poena! Gruzija je na poluvremenu imala nedostižnih 42:23.

Uhvati tri hendikepa i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Tim grčkog stratega Ilijasa Zurosa je iskoristio veliku prednost pod košem, a Venecuelance je izdalo i njihovo najjače oružje – šut za tri poena. Dominirali su u reketu Toko Šengelija i Goga Bitadze i bili nerešiva enigma za rivala. Centar Virtusa je ubacio 25 poena, za dva poena šutirao 8/12, dok je Bitadze stao na 11 poena. Kod Venecuele su dvocifreni bili Kolmenares sa 16 i Materan sa 12 poena.

GRUPA F - 3.kolo

Gruzija - Venecuela 70:59

/Šengelija 25 - Kolmenares 16/

13.30: (1,90) Slovenija (hen -27,5) Zelenortska ostrva (1,90)



tagovi

košarkaška reprezentacija Gruzijekošarkaška reprezentacija VenecueleTornike ŠengelijaMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara