Marko Gudurić (©Star Sport)
Marko Gudurić (©Star Sport)

Gudurić hladnokrvan sa penala u finišu, Fenerbahče pokorio Minhen

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 22:44

Najefikasniji je bio Skoti Vilbekin, srpski reprezentativac vrlo dobar

Prvo veče petog kola Evrolige prošlo je u znaku pobeda domaćina, večeras je elitna košarka u Evropi bila u znaku dominacije gostiju. Posle brejkova Valensije i Virtusa, za kraj runde pobedu van svoje kuće ostvario je Fenerbahče. Igrači Dimitrisa Itudisa pokorili su Minhen i produbili Bajernovu agoniju na startu novog poglavlja u klupskoj istoriiji. Neće Pablu Lasu biti lako da poveže sve redove u ambicioznom Bajernu, ali ako bude dobio dovoljno vremena možda bi mogao da uspostavi jasnu hijerarhiju u nemačkoj košarci i možda uvede klub u krug redovnih kandidata za četvrtfinale i Fajnal for.

Fenerbahče je slavio u Minhenu rezultatom 76:67 (19:20, 22:18, 14:9, 21:20) i pridružio se krugu od četiri ekipe sa skorom 4-1 (Barselona, Virtus, Valensija, Fener), dok je ispred samo Real Madrid koji je i dalje neprikosnoven sa svih pet recki.

Izabrane vesti

Marko Gudurić odigrao je još jedan dobar meč u dresu Fenera. Proveo je na terenu nešto više od 29 minuta i za to vreme ubacio 14 poena (4/10 iz igre, 1/4 za tri), uz svih pet pogodaka sa linije slobodnih bacanja. Od toga je četiri penala ubacio u završnici kada se tražila hladna glava uz debele živce. Gudurić je ostao hladan kao druga strana jastuka i sprečio da se Bajern vrati u život. Dopisao je šest skokova, po jednu asistenciju i ukradenu, te dve izgubljene lopte uz šest izvučenih faulova za indeks 15.

Ispred Gudurića na listi strelaca bio je samo Skoti Vilbekin. Donedavno kritikovani reprezentativac Turske zabeležio je četvrtu dvocifrenu partiju, odnosno sa minimum 14 poena. Večeras je brojao do 17 (6/11 iz igre) uz četiri trojke iz sedam pokušaja, a dopisao je po pet skokova i asistencija za indeks 23. Njih dvojica bili su ujedno i jedini dvocifreni u gostujućim redovima.

Utakmica je na minut i po do kraja poprimila elemente drame posle trojke Andreasa Obsta, kada je na semaforu stajalo 68:66 za goste. Posle velike greške Nika Kalatesa Isak Bonga nije uspeo da pogodi iz teške situacije pod košem, što je Džonatan Motli kaznio i vratio dva poseda razlike na 45 sekundi do kraja. Bonga je i u sledećem napadu pogrešio zbog čega ga je Laso izmenio, a Najdžel Hejs Dejvis bio je precizan sa linije slobodnih bacanja pa je na 29 sekundi pre isteka vremena Fener imao velikih +6 (72:66). Sa iste distance pogodio je i Gudurić, a pobedi je mašnicu vezao Kalates svojim drugim pogotkom unutar polukružne linije uz devet sekundi na raspolaganju. To je bio i poslednji detalj susreta, Bajern je pao jer nije uspeo da ubaci ništa iz igre u završnih 90 sekundi...

Kod domaćina jedini dvocifren bio je Silvan Fransisko sa 11 poena uz pet asistencija. Isak Bonga je dopisao osam poena, sedam skokova i četiri asistencije, a Serž Ibaka devet poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Devin Buker imao samo jedan skok manje od Španca.

EVROLIGA - 5. kolo

Četvrtak:

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:86

/Avramović 14 - Bolomboj 16/

Alba Berlin - Olimpija Milano 85:82

/Timan 22 - Mirotić 30/

Real Madrid - Barselona 65:64

/Dek 20 - Ernangomes 13/

Monako - Makabi Tel Aviv 107:79

/Džejms 24 – Braun 14/

Olimpijakos - Anadolu Efes 75:57

/Papanikolau 14 – Brajant 10/

Petak:

Žalgiris - Valensija 72:87

/Evans 18 - Džons 16/

Asvel - Virtus Bolonja 84:87

/Fal 16 - Kordinije 20/

Panatinaikos - Baskonija 95:81

/Lesor 23 – Hauard 22/

Bajern Minhen - Fenerbahče 67:76

/Fransisko 11 – Vilbekin 17/



tagovi

Marko GudurićSkoti VilbekinKK FenerbahčeKK Bajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara