Odbojkaško prvenstvo Italije prekinuto zbog straha od korona virusa

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.02.20. | 14:36

Moguće je da će košarkaška Serija A krenuti istim stopama

Odbojkaška federacija Italije odlučila je da zajedno sa čelnicima muške i ženske Serije A prekine takmičenje u svim šampionatima zaključno sa 1. martom, zbog sve veće aktivnosti korona virusa na severu Italije, gde je više od 100 ljudi obolelo, a dvoje preminulo zbog komplikacija izazvanim ovim virusom.

Ova odluka doneta je nakon hitnog sastanka održanog u Bolonji, a na preporuku vladinih i zdravstvenih organizacija iz regija Pijemont, Lombardija, Veneto, Trento, Frijuli Venecija Đulija i Emilija Romanja. Svi se nadaju da će pauza u šampionatu doprineti u smanjenju širenja opasnog virusa, te da je u prvom planu zaštita opšteg zdravlja stanovništva i konstantno praćenje promena.

Izabrane vesti

Istovremeno, Odbojkaška federacija Italije će stupiti u komunikaciju sa nadležnima iz Ministarstva sporta, kako bi se dobio tačan datum kada bi takmičenje moglo da se nastavi, uključujući i sve propratne aktivnosti poput treninga. Pismo će biti prosleđeno i na adresu predsednika CEV-a, Aleksandra Boričića, oko učešća italijanskim timova u evropskim nadmetanjima.

Novi sastanak predstavnika lige biće održan 2. marta iza zatvorenih vrata kada će biti doneta konačna odluka o tome kada će takmičenje biti nastavljeno. Kroz italijanske medije kruži informacija da bi i košarkaška nadmetanja u Seriji A mogla da se zaustave ukoliko situacija počne da izmiče kontroli. Podsetimo se, ovog vikenda odložena su četiri susreta zbog straha od širenja korona virusa.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara