Adam Hanga (©Mozzart Sport)
Adam Hanga (©Mozzart Sport)

Hanga: Još se tražimo, posebno kad neko treba da uzme šut

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 14:00

“Moramo da verujemo u ono što radimo, u trenera i da ostanemo zajedno”, kaže šampion Evrope sa Realom

Neočekivani problem u vidu otkazanog leta iz Minhena za Bolonju zadesio je Crvenu zvezdu u danu odlaska za Italiju na utakmicu četvrtog kola Evrolige. Menadžment kluba uspeo je da reši situaciju promenom plana i umesto za Minhen, leteće se za Milano, pa vožnja autobusom do Bolonje.

Dok su se vodeći ljudi kluba bavili tehničkim stvarima, ekipa je trenirala kako bi što spremnija dočekala važno gostovanje (petak, 20.30).

Izabrane vesti

“Čeka nas teška utakmica, baš kao i svaka druga u Evroligi. Zabeležili smo dva poraza u prethodne dve utakmice, ne bih baš rekao da smo u teškoj situaciji, ali je jako važno ostati u fokusu, da se radi dalje i napreduje, da se ne plače za onim što je bilo... Mogli smo da dobijemo Žalgiris i Monako. Sada smo pod pritiskom da savladamo Virtus koji igra jako dobro, u dobroj su formi, zato očekujemo težak meč i moramo da budemo u optimalnom stanju”, poručio je Adam Hanga.

Ponovo je pad u finišu doveo do poraza...

“Greške su presudile. Imali smo nekoliko situacija da dobijemo Monako. Došle su izgubljene lopte i promašaji, nismo realizovali nekoliko kontranapada, čak smo i pojedine skokove u napadu loše koristili, male stvari zbog kojih smo na kraju poraženi. Moramo da ostanemo pozitivni. Igrali smo protiv tima koji je bio na Fajnal foru. Imaju mnogo talenta, jurili su pobedu posle dva poraza. Bili smo konkurentni, borili smo se. Šteta, ali idemo dalje i spremamo se za Virtus”.

A, šta je uzrok ovakvim padovima?

“Još se tražimo, sa rotacijama i pozicijama, posebno u ključnim trenucima utakmica, ko treba da uzme šut. Sve je to proces. I tako će biti do kraja sezone. Biće uspona i padova. Posebno u Evroligi gde je svaki protivnik drugačiji kao i utakmica. Moramo da verujemo u ono što radimo, u trenera i da se ostanemo zajedno”.

Virtus gradi specifičan stil sa Lukom Bankijem, uzima veliki broj šuteva za tri.

“Igraju sjajno. Takođe su dobri na niskom postu, dobijaju mnogo poena, izvlače dosta faulova, šutiraju za tri... Dosad nismo igrali protiv rivala koji je fizički čvrst, možda protiv Žalgirisa, ali u malo drugačijem smislu. Virtus je tim koji igra veoma agresivno, zato moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti”.



tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaAdam Hanga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara