Lukas Mondelo (Reuters)
Lukas Mondelo (Reuters)

Haos u Španiji: Predsednik ga smenio, on tuži Savez i dve reprezentativke

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.10.21. | 09:47

Trofejni selektor Mondelo od FEB-a traži da ga vrate na posao ili da mu isplate ceo ugovor

Španija je razočarana ovoletošnjim izdanjima ženske reprezentacije koja je ostala bez evropske i olimpijske medalje, zbog čega je Horhe Garbahosa predsednik tamošnjeg košarkaškog saveza (FEB) uručio otkaz sada već bivšem selektoru Lukasu Mondelu. Na stranu Saveza stale su i Marta Sargaj i Ana Kruz. Dve reprezentativke su trofejnog stručnjaka koji je Španiju vodio do pet evropskih medalja od kojih tri zlata, dva svetska i jednog olimpijskog odličja, javno optužile za brutalne metode zbog kojih su imale zdravstvenih problema.

Izabrane vesti

Sargaj je u izjavi za El Pais tvrdila da je, dok je bila u Kursku kada i Mondelo, dobila bulimiju, dok ga je Kruz optužila da joj je upropastio život, što je šokiralo špansku javnost.

"Ni u jednom trenutku me Kursk, niti igračica, niti medicinske službe, niti bilo ko iz struktura FEB nisu upozorili na bilo koju vrstu anomalije koja je dovela do ozbiljnih problema za koje me optužuje. Osim toga, odgovornost za ishranu igrača ne leži na treneru, već na medicinskim službama FEB ili kluba. Ponavljam da nikada nisu rekli da je igračica imala bilo kakvih problema" odgovorio je Mondelo koji je odlučio da presavije tabak i tuži njih dve.

Ujedno, sudskim putem je zatražio od FEB-a da ga vrati na posao selektora ili mu isplati ugovor potpisan pred kraj 2020. koji je trebalo da bude završen 2024. godine.


tagovi

Lukas MondeloHorhe Garbahosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara