Košarkaši Hapoela (©fiba.basketball)
Košarkaši Hapoela (©fiba.basketball)

Hapoel gostuje u Solunu, a imaće podršku 1.000 navijača sa 1.500 kilometara razdaljine

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.11.23. | 15:20

Izraelci planiraju prvi sportski događaj od početka rata

Za vikend se planira postepeni povratak na košarkaške i fudbalske terene širom Izraela, ali pre toga će biti održan prvi sportski događaj od početka rata i prisustvovaće mu 1.000 navijača. Naime, kako javlja Walla Sport, u Pais Areni okupiće se navijači Hapoela iz Jerusalima, kako bi ispratili duel njihovih ljubimaca sa PAOK-om u okviru FIBA Lige šampiona.

Ipak, sastav Aleksandra Džikića će igrati utakmicu grupne faze međunarodnog takmičenja udaljen čak 1.500 kilometara od svoje dvorane, pošto gostuje u Solunu. Uprkos svemu, navijači su rešili da se okupe i isprate meč preko video bima i na taj način pokažu podršku osvajaču Superkupa, koji je uprkos svim nedaćama odlično otvorio sezonu u Ligi šampiona, pobedama protiv Galatasaraja i Benfike.

Izabrane vesti

Naravno, preduzete su sve moguće bezbednosne mere kako bi se uspešno održalo prvo okupljanje od 7. oktobra, bilo sportsko ili kulturološko. Kompanija Arijel, koja upravlja dvoranom, obezbedila je besplatan ulaz, a izraelska policija je u saradnji sa predstavnicima Državne bezbednosti postavila posebne sigurnosne mere i dala dozvolu za ulazak publike u dvoranu.

Oko 200 volontera je radilo na postavljanju video bima, a na oko 6.000 stolica u Areni će biti postavljene slike sa izraelskim državljanima koje Hamas drži kao taoce. Pred početak utakmice gradonačelnik Jerusalima Moše Lajon će održati posebnu ceremoniju.

Ukoliko se oglasi alarm za vazdušnu opasnost, prisuti će dobiti instrukcije da se prebace na parket, odakle su im obezbeđena dva izlaza ka zaštićenim područjima.

Interesantno je i da će se sa Hapoelom u Solunu sastati i američki košarkaš Džaston Alston, koji je dva puta ove sezone pokušavao da igra u Izraelu, ali bezuspešno. On je imao potpisan ugovor sa Makabi Ramat Ganom, ali je otpušten kada je izbio rat u pojasu Gaze. Parafirao je potom kratkoročnu saradnju sa Hapoel Holonom, ali kada je njihov meč u Ligi šampiona odlože, rastao sa i sa tim klubom. Na kraju je završio u PAOK-u i u debiju protiv Apolona u grčkom prvenstvu ubacio 19 poena, uz 14 skokova. Jasno je da će biti uzdanica tima iz Soluna i protiv sastava iz Jerusalima.

"Čeka nas važna utakmica, želimo da završimo prvi krug sa 3-0. Došlo smo ovde, pripremali se i mislim da smo spremni. Moraćemo da igramo čvrstu odbranu i da budemo konkretni u napadu kako bi došli u poziciju u kojoj želimo da budemo. Želimo još jednom da obradujemo navijače. Dobili smo mnogo slika i video snimaka od vojnika i njihovih porodica i znamo koliko im znače ovakvi trenuci. Praćenje utakmice u Areni i posveta zatočenicima je neverovatna. Nadam se da će biti sve veći broj okupljanja i da ćemo se malo po malo vraćati u normalu i u dvorane", rekao je prvotimac Hapoela Oz Blejzer.

FIBA LIGA ŠAMPIONA

Sreda

18.30: (3,50) PAOK (16,0) Hapoel Jerusalim (1,35)

20.00: (1,80) Strazbur (14,5) Karšijaka (2,15)

20.30: (1,70) Hapoel Holon (14,5) Breogan (2,30)

20.30: (2,55) Ostende (14,5) Oldenburg (1,60)

20.30: (1,20) Tortona (19,0) Igokea (5,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Hapoel JerusalimKK PAOKFIBA Liga šampionaIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara