Jam Madar (©Starsport)
Jam Madar (©Starsport)

Hapoel hoće da bude najveći klub Izraela, milijarder iz SAD lično zvao Madara i dobio odgovor: Samo Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 15:24

Bajern i Panatinaikos zainteresovani, ali mladi plejmejker nigde ne ide

Već na prvoj konferenciji za novinare Matan Adelson je obećao: napraviće od Hapoela iz Jerusalima najveći klub u Izraelu, već i od Makabija iz Tel Aviva. I mada nije krio da će mu za to biti potrebne godine bogataš iz SAD je već pokazao da se nije šalio no je odmah krenuo sa reči na dela i lično kontaktirao plejmejkera Partizan Mozzart Beta Jama Madara.

Nije tajna da Adelson želi da pod broj jedan u klubu okupi sve najbolje izraelske košarkaške, a Jam Madar mu je bio na vrhu liste. Međutim, odgovor ga je razočarao, jer Madar mu je jasno stavio do znanja da ne ide nigde iz Beograda, jer želi da u timu Željka Obradovića odradi i poslednju godinu ugovora i to u Evroligi što je nešto što Hapoel zasad ne može da mu pruži.

Izabrane vesti

Izraelski Sport5 piše pride da bi Madara rado u svojim redovima videli i Bajern i Panatinaikos, ali da ni oni nisu mogli da dođu do Jamovog potpisa, između ostalog i zato što bi morali da crno-belima isplate pristojno obeštećenje.

Adelson je inače čovek iz vrlo bogate porodice. Otac Šeldon je bio vlasnik hotela i kazina širom sveta, prvenstveno po Las Vegasu. Njegovo bogatstvo merilo se desetinama milijardi dolara, a bio je i najveći donator kampanje Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD 2016. Posle Šeldonove smrti, Matanova majka Mirijam je smatrana jednom od najbogatijih žena sveta sa procenjenim bogatstvom od 34.000.000.000 dolara. I slovima: trideset i četiri milijarde?!

Sam Matan je analitčar i investicioni savetnik u nekoliko fondova. Poznato je da je veliki zaljubljenik u košarku, pa je i izdvojio 20.000.000 dolara da kupi Hapoel. A onda da uz klub iz Albe dovede Jovela Zosmana, ozvaničenje se očekuje u narednim danima, pa doskorašnjeg centra Bamberga Gabija Čačašvilija, te da produži ugovore sa Kadinom Karington, Levijem Randolfom i trenerom Aleksandrom Džikićem.



tagovi

Jam MadarHapoel Jerusalim

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara