Džejms Harden (Foto: AFP)
Džejms Harden (Foto: AFP)

Harden bi da napusti Bruklin, ali se boji posledica

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 15:50

Iskusni bek nije želeo da podnese drugi zahtev za trejd u poslednjih godinu i kusur dana

Vreme curi, a dogovora između Bruklina i Filadelfije još nema. Džejms Harden traži izlaz, kao jedina opcija nameću se Seventisiksersi, ali generalni menadžeri pomenutih klubova Šon Marks i Deril Mori još nisu napravili konkretne korake ka realizaciji razmene. Bradonja želi da ide, ali ne i da bude inicijator trejda - makar ne zvanično.

Naime, kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Harden se boji posledica još jednog podnošenja zahteva za trejd. Minule sezone je to uradio dok je bio član Hjuston Roketsa i na kraju je završio u Bruklinu. Smatra da bi mogao da naiđe na brojne osude javnosti i nađe se na udaru medija ukoliko to ponovi samo godinu dana kasnije. Ipak, veruje da će dve strane do kraja roka za trejdove pronaći dogovor (22.00).

Izabrane vesti

Postoji interesovanje i iz Njujorka, kao i iz Pensilvanije da se pronađe rešenje, a Hardena bi u Berklejs centru nasledio Ben Simons. Ipak, Bruklin traži još makar jednog igrača, posebno jer Australijanac zbog bojkota prema Siksersima nije upisao nijedan nastup ove sezone. Spekulisalo se da su zainteresovani za Tajrisa Meksija, ali ga Filadelfija smatra nedodirljivim. Pisalo se u američkim medijima da bi kompromisno rešenje mogao da bude Set Kari, pa bi u tom slučaju, čini se, obe ekipe prošle adekvatno u razmeni.

Filadelfija još procenjuje situaciju, Deril Mori koji je sa Hardenom sarađivao u Hjustonu je i te kako zagrejan da ga vidi u Vels Fargo centru, ali problem je što 32-godišnji košarkaš na leto ulazi u poslednju godinu ugovora i verovatno bi tražio novi u iznosu od 220.000.000 dolara. S obzirom na sve češće povrede i činjenicu da u avgustu puni 33 godine, jasno je zašto se u Pensilvaniji premišljaju.



tagovi

Džejms HardenBen SimonsSet KariBruklin NetsFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara