Harden (© AFP)
Harden (© AFP)

Harden bira: Hjuston ili Fila?

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 16:31

Bivši MVP želi novi poboljšani ugovor i veću „košarkašku slobodu“

Džejms Harden ne izgleda kao igrač koji je nekada kao od šale ubacivao 50 poena za veče i bio MVP najkvalitetnije lige sveta. To ga ne sprečava da od čelnika Filadelfije uskoro zatraži da tokom leta postane slobodni igrač, čime bi ostao bez 35.000.000 dolara garantovanih za sledeću sezonu.

Prema navodima amerčkih medija Harden će odbiti ovu opciju i krenuće u potragu za novom sredinom. Popularni Brada želi veću „košarkašku slobodu“ kako bi imao veći uticaj na dešavanja u ekipi i bio njen lider. Ili, da nađe klub dovoljno kvalitetan da se bori za titulu, jer za ovih godinu i po, koliko je u Fili, to nije uspeo. Harden je prošle godine prihvatio da mu se smanji plata, ali ne želi da igra za manji novac nego što smatra da zaslužuje. Tražiće ugovor koji će trajati najmanje četiri godine.

Izabrane vesti

Kao kanidat za potpis 33-ogodišnjaka spominje se Hjuston Rokets, gde je igrao devet godina. Sa timom iz Teksasa ostvario je najveće individualne uspehe u karijeri, ali je pitanje koliko je realno da do saradnje dođe u ovom trenutku. Hjuston je u procesu rekonstrukcije tima i bilo bi potrebno mnogo toga da se poklopi kako bi  se Brada vratio. Rakete imaju dobro mlado jezgro tima sa Alperenom Šengunom, Džabarijem Smitom i Džejlenom Grinom, a uz to su na mesto trenera doveli Imea Udoku koji je doveo prošle godine Boston Seltikse do finala.

Uticajni mediji, poput Bleacher reporta navode scenario po kome je moguće da Harden ostane u Filadelfiji. Završila je treća na Istoku, ali ispala u polufinalu konferencije od Bostona u sedam utakmica, gde je u poslednjoj Harden ubacio samo devet poena. U javnosti se spekulisalo da je jedan od razloga Džejmsovog nezadovoljstva odnos sa trenerom i da bi, možda, ostao ako bi Dok Rivers otišao. Kako je u međuvremenu uprava kluba otpustila Riversa posle tri godine stekli su se uslovi da sjajan šuter ostane. Kogod da nasledi Riversa imaće težak posao da zadrži Hardena i, još važnije, udovolji bivšem MVP-ju.



tagovi

NBA ligaDžejms HardenFiladelfijaFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara