Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Harden iskoristio opciju za produženje ugovora sa Filadelfijom - da bi izdejstvovao trejd

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 23:22

Očekuje se da se u pregovore oko razmene uključe Los Anđeles Klipersi i Njujork Niksi

Nije uspeo Džejms Harden da pomogne Džoelu Embidu i Filadelfija Seventisiksersima da se domognu ni finala istočne konferencije u sezoni za nama, a izgleda da polako pakuje i kofere. Iako je odlučio da iskoristio opciju za produženje ugovora sa klubom iz Pensilvanije na još jednu sezonu za 35.600.000 dolara, Bradonja je najverovatnije odigrao poslednju utakmicu za Sikserse.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, on će sa klubom početi da radi na traženju opcija za trejd kako bi tokom leta promenio sredinu. Takođe navodi i da se očekuje da se Los Anđeles Klipersi i Njujork Niksi uključe o priču sa Filadelfijom oko potencijalne razmene.

Izabrane vesti

Harden će u avgustu napuniti 34 godine, a minule sezone je upisao svoj 10. Ol star nastup, što potvrđuje da nikako nije za staro gvožđe. Daleko od toga. Beležio je 21 poen i 6,1 skok, kao i 10,7 asistencija i prema tom parametru je bio najbolji u ligi.

On i Embid su tako postali prvi saigrači koji su predvodili NBA na nivou jedne sezone u postignutim poenima i završnim dodavnjima još od Džonija Mura i Džordža Gervina, kojima je to za rukom pošlo u San Antonio Sparsima pre 40 godina.

Ipak, očekivalo se više od Siksersa u doigravanju, pošto su ispali u drugoj rundi od Bostona. Epilog razočaravajuće završnice sezone bio je rastanak sa trenerom Dokom Riversom, dok je na njegovo mesto postavljen Nik Nurs.

Što se tiče zainteresovanih strana, Klipersi su se rastali sa Erikom Gordonom i ratosiljali se njegovog 21.000.000 dolara teškog ugovora za narednu sezonu i tako smanjili račun za porez na luksuz sa 169.000.000 na 59.000.000 dolara. Trenutno su 18.000.000 preko granice.

Niksi su, s druge strane, iskoristili opciju u ugovoru beka Džoša Harta za narednu sezonu, vrednu 12.900.000 dolara. Ostaje da se vidi koga su se spremni da ponude Filadelfiji u zamenu za Bradonju.

Seventisiksersi bi naredne sezone mogli da budu jači i za jednog srpskog igrača, pošto prema pisanju Eurohoopsa planiraju da ponude dvogodišnji ugovor Filipu Petruševu. Već dve godine polažu prava na njegove usluge u NBA, otkako su ga na Draftu 2021. odabrali sa 50. pozicije.


tagovi

Filadelfija SeventisiksersDžejms HardenLos Anđeles KlipersNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara