Dvajt Hauard (©AFP)
Dvajt Hauard (©AFP)

Hauard groznica drma Tajvan: Osmostrukom Ol-staru 1.000.000 dolara, "prodao" 60.000 karata za 10 minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 16:52

Liga dozvolila Leopardsima da probiju granicu za plate, a klub njegovim potpisom već napunio tribine za prve četiri utakmice

Mnoge je iznenadio potez Dvajta Hauarda da karijeru nastavi na Tajvanu. Osmostruki NBA Ol-star i tri puta najbolji defanzivac najkvalitetnije lige na planeti oduševljeno je obelodanio preko društvenih mreža da se seli u istočnu Aziju. Njegov dolazak se očekuje u subotu, dok će u bojama Taojuan Leopardsa debitovati 19. novembra protiv ekipe Nju Tajpej CTBC DEA. Nije još ni stigao, a već je napravio ozbiljne potrese.

NBA šampion iz 2020. godine će u novom klubu zaraditi oko 1.000.000 američkih dolara za sezonu, navodi "cna.com.tw". Taj podatak možda i ne zvuči čudno jer je Hauard već zaradio milione tokom 18-godišnje karijere, ali dobija drugu dimenziju kada se u ozbir uzme da je, makar dosad, maksimalna plata za strance na Tajvanu bila 20.000 dolara mesečno, ali izgleda da će se angažovanje američkog centra višestruko isplatiti Leopardsima.

Izabrane vesti

Naime, klub je iznenađujuće pustio kompletan kontingent karata za prve četiri utakmice kod kuće u pretprodaju i za 10 minuta sve su planule. Ukupno 60.000 karata je nestalo za tren oka zbog dolaska NBA asa.

Hauard će narednog meseca napuniti 37 godina, a bio je slobodan igrač od kako je okončao minulu sezonu sa Los Anđeles Lejkersima. Prosečno je u poslednjoj takmičarskoj godini u NBA beležio 6,2 poena i 5,9 skokova. Prosek na nivou čitave karijere mu je 15,7 poena, 11,8 skokova i 1,8 blokade po nastupu, a upisao ih je 1.242 u ligaškom delu sezone.



tagovi

Dvajt HauardTajvan 1

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara