Kevin Pangos (©Star Sport)
Kevin Pangos (©Star Sport)

Havarija u Valensiji pred put u Beograd: Kevin Pangos definitivno otpao

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.04.24. | 19:05

Iskusni plejmejker definitivno neće igrati protiv Partizan Mozzart Beta, a pitanje je i kad će ponovo na teren

Počelo je katastrofalnom igrom i teškim porazom od Asvela u Fonteti zbog čega je cela dvorana izviždala igrače i trenera Aleksa Mumbrua koji je nedugo zatim otpušten, a izgleda da havariji u Valensiji nema kraja.

Kako je objavljeno, iz ekipe je ispao Kevin Pangos. Radi se o kidanju mišića biceps femorisa u desnoj nozi, zbog čega ga neće biti u igri tokom narednog perioda. On je povredu doživeo na poslednjem treningu pre utakmice sa Asvelom.

Izabrane vesti

Nije navedeno koliko dugo će biti odsutan, ali kako je objašnjeno na sajtu kluba, napredak kroz rehabilitaciju odrediće dužinu oporavka.

Pangos je imao košmarni start sezone u milanskoj Olimpiji jer ga je trener Etore Mesina izbacio iz tima, nije mu bilo dozvoljeno čak ni da trenira sa saigračima. Dugo je bio van takmičarskog programa, a onda je na polusezoni prešao u Valensiju.

Odigrao je 12 utakmica u Evroligi, ali bez značajnog učinka – 1,9 poena i 2,3 asistencije. Nešto bolji učinak imao je u ACB ligi sa četiri poena i 2,8 dodavanja na 11 mečeva.

Valensija ove sezone jako kuburi sa povredama. Brendon Dejvis se vratio u tim za meč sa Asvelom posle tri propuštena kola Evrolige, Bubakar Ture je takođe van stroja, a nedavno je objavljeno da je klub sa istoka Španije imao zbirno najviše izostanaka, gledajući igrače sa bar 10 odigranih minuta u proseku.



tagovi

Kevin PangosKK ValensijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara