"Hejvard"
"Hejvard"

Hejvard uz sirenu za novi poraz Klivlenda, Gej i Kazins su pravi kraljevi NBA lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.11.14. | 08:49

Peković rešio Netse, Kavsi zabeležili samo šest asistencija, Irving nijednu

HejvardPre početka sezone je bilo jasno da će supertimu Klivlend Kavalirsa biti potrebno vremena da se ukomponuje, a delovalo je da će ekipa popraviti skor od 1:2 protiv ekipe Juta Džez, ali je na kraju Gordon Hejvard uz zvuk sirene poručio Džejmsu i ekipi da će morati malo bolje da se upoznaju.

Kajri Irving i Lebron Džejms su bili najefikasniji na utakmici sa 34, odnosno 31 poenom, ali im to neće doneti mnogo zadovoljstva pošto su Fejvors i Hejvard sa po 21 poenom odneli pobedu. Ono što najviše brine Kavse je da su za celu utakmicu zabeleželi tek šest asistencija, a Irving nije imao nijednu!

Izabrane vesti

U poslednjim trenucima meča Džejms je možda i nepravedno otišao na liniju za slobodna bacanja i izjednačio na 100:100, ali je Hejvard „oprao“ sudiju i uz sam zvuk sirene za kraj meča pogodio za dva poena.

Košarka se vratila u glavni grad Kalifornije pošto su Sakramento Kingsi zabeležili četvrtu pobedu u nizu i protiv Denver Nagetsa su produžili najbolji start u ligi posle više od decenije- 131:109.

Opet su Rudi Gej i Demarkus Kazins obavil ogroman deo posla, centar je zabeležio 30 poena i 11 skokova, dok je trojka Kingsa ubacila 29 poena. Ipak ono što najviše zadovoljava Kazinsa je stil odbrane ekipe.
„Način na koji igramo odbranu, komuniciranje igrača pomaže i na drugom kraju terena. Verujem da igranje odbrana pomaže pravljenju hemije u ekipi. Verujemo jedan u drugoga i to se prebacuje i u napad“, rekao je centar.

Mada odbrana Kingsa nije bila na visokom nivou jer su u drugoj četvrtini primili 35, a u poslednjoj 37 poena, na kraju su ipak uspeli da postignu 22 poena više od rivala.

U duelu igrača s Balkana Minesota Nikole Pekovića je slavila protiv Bruklin Netsa Bojana Bogdanovića i Mirze Teletovića sa 98:91, a crnogorski centar je prelomio meč 48 sekundi pre kraja meča sa pogotkom za dva poena uz faul.
„To je bio plan. To mi je trener rekao. Drago mi je da su momci počeli da veruju u mene i da prave akcije za mene. Trener je najavio neku akciju, a Riki Rubio je rekao ’Ne, ne, daćemo loptu njemu’“, rekao je Peković.

Centar Timbervulvsa je meč završio sa 16 poena, tri asistencije i 11 skokova, najefikasniji na meču je bio Kevin Martin sa 26 poena, a Teletović i Bogdanović su zabeležili po devet poena.

REZULTATI:

Šarlot Hornets – Majami Hit 96:89
Filadelfija Seventisiksers – Orlando Medžik 89:91
Boston Seltiks – Toronto Reptors 107:110
Bruklin Nets – Minesota Timbervulvs 91:98
Detroit Pistons – Njujork Niks 98:95
Milvoki Baks – Čikago Buls 86:95
Vašington Vizards – Indijana Pejsers 96:94*
San Antonio Spars – Atlanta Houks 94:92
Finiks Sans – Memfis Grizlis 91:102
Juta Džez – Klivlend Kavalirs 102:100
Sakramento Kings – Denver Nagets 131:109
Golden Stejt Voriors – Los Anđeles Klipers 121:104

(FOTO: Action images)


tagovi

Bojan BogdanovićBruklin NetsDemarkus KazinsDenver NagetsGordon HejvordJuta DžezKajri IrvingMinesota TimbervulvsMirza TeletovićNikola PekovićRudi GejSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara