Kris Pol (©AFP)
Kris Pol (©AFP)

Hendikep za Sanse: Bez Pola do plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 03:07

Sjajni plej Finiksa polomio palac desne ruke i moraće da pauzira od šest do osam nedelja

Finiks Sansi su trenutno najbolji tim u NBA ligi, ali u narednih šest do osam nedelja igraće bez sjajnog pleja, Krisa Pola. Veteran ima prelom desnog palca i mogao bi da propusti ostatak ligaškog dela sezone i da se vrati tek za plej-of.

Pol se povredio na meču protv Hjustona u sredu.Odigrao je uvodna dva minuta Ol star meča, ali je morao da napusti igru.

Izabrane vesti

"Imao sam četiri operacije šake u karijeri. Moj hirurg je kao deo porodice. Blagosloven sam i zahvalan sam što imamo skor 48-10, pa i ako propustim neko vreme, znam da će momci to da izdrže“, istakao je plej Finiksa.

Iksusni as tima iz Arizone u proseku je ove sezone ubacivao 14,7 poena, a sa 10,7 asistencija je bio vodeći paker u ligi. U maju će napuniti 37 godina, a i dalje je jedan od najboljih plejmejkera u NBA.

Finiks ove sezone ima cilj da konačno uzme prsten, prvi u istoriji franšize koja postoji 54 godine. I bez Krisa Pola, Sansi ne bi trebalo da strepe za broj 1 u Zapadnoj konferenciji. Imaju čak sedam poraza manje od najbližeg pratioca, Golden Stejt Voriorsa.

Pol je bio četvrti pik na draftu davne 2005. godine. Prvih šest sezona igrao je za Nju Orleans, a onda je šest godina bio član Los Anđeles Klipersa. Dve godine je proveo u Teksasu, u redovima Hjuston Roketsa, sezonu u Oklahomi, a od 2020. je u Finiksu. Čak 12 puta je biran za Ol Star meč.


tagovi

Kris PolFiniks SansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara