Tobajas Heris (Foto: AFP)
Tobajas Heris (Foto: AFP)

Heris dodao gas u finišu i najboljom partijom u sezoni srušio Netse

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 04:02

Odlično šutersko veče Filadelfije

Iznenađenje u Filadelfiji! Seventisiksersi su pred svojim navijačima savladali favorizovani Bruklin – 115:106.

Delovalo je sve do poslednje četvrtine da nas očekuje neizvesna završnica, Netsi su držali priključak za rivalom, petnaestak minuta pre kraja posle dužeg vremena došli do vođstva, ali je u tim trenucima na scenu stupio Tobajas Heris.

Izabrane vesti

Do tada gotovo nevidljiv, sa svega šest poena, Heris je u završnih dvadesetak minuta dodao gas i poveo svoj tim do devete pobede u sezoni. U drugoj polovini treće četvrtine ubacio je osam poena, u poslednjoj deonici još deset i utakmicu završio sa ukupno 24 što je njegov najbolji učinak od starta sezone (protiv Niksa početkom meseca ubacio 23).

Košarkaši Filadelfije imali su odlično šutersko veče, pogađali su svaki drugi šut za tri poena (16/32), a pored Herisa istakao se još Di’Entoni Melton sa 22 poena, te Pol Rid koji je uz 16 poena zabeležio i deset skokova.

U poraženom timu najefikasniji je bio Kajri Irving sa 23 poena, Kevin Durant ubacio je 20, dok je poprilično dobru partiju protiv bivšeg kluba pružio Ben Simons sa po 11 poena i asistencija, ali i sedam skokova.

Sakramento je u Memfisu slavio u tesnom meču i upisao sedmu uzastopnu pobedu - 113:109. Kingsi su u poslednju deonicu ušli sa 12 poena prednosti, u jednom trenutku je povećali na 14, ali je Dža Morant sa 19 poena u poslednjih devet minuta (njegov rekord po broju poena za jednu četvrtinu) meča ozbiljno pripretio da im otme pobedu iz ruku. Ipak, na kraju je za malo ostao kratak.

Morant je meč završio kao najefikasniji pojedinac utakmice sa 34 poena, dok je na suprotnoj strani Dearon Foks ubacio 32, a pratio ga je Barns sa 26.

NBA - REZULTATI

Sreda

Filadelfija - Bruklin 115:106

/Heris 24 - Irving 23/

Memfis - Sakramento 109:113

/Morant 34 - Foks 32/



tagovi

NBA ligaFiladelfija SeventisiksersBruklin NetsTobajas Heris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara