Screenshot - twitter.com/unicsbasket; olympiacosbc
Screenshot - twitter.com/unicsbasket; olympiacosbc

Hezonja napustio Uniks, Olimpijakos nije uspeo da zadrži Dorsija

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 16:19

Hrvat i Amerikanac slobodni u izboru sredine

Kao što je i najavljeno, Mario Hezonja se rastao sa Uniksom. Stigla je i zvanična potvrda iz Kazanja, a oglasio se i hrvatski košarkaš i zahvalio ruskom klubu na saradnji. U isto vreme Olimpijakos je ostao bez važnog igrača, pošto je sidro digao Tajler Dorsi. Dugo su crveno-beli pokušavali da ga ubede da ostane, ali je pobedila želja američkog beka da se vrati u NBA.

Hezonja je u sezoni za nama bio MVP VTB lige u kojoj je sa Uniksom osvojio treće mesto. Dominirao je u regionalnom prvenstvu, pobedio i na takmičenju u atraktivnom zakucavanju, a bio je i najkorisniji igrač VTB Ol-star utakmice. Beležio je 18,9 poena, 7,2 skoka, 3,1 asistencija i 2,2 ukradene lopte na 30 nastupa u pomenutom takmičenju. U Evroligi je do suspendovanja Uniksa zbog rata u Ukrajini imao prosek od 14,2 poena, 6,1 skoka, 2,3 krađe i 1,8 asistencija.

Izabrane vesti

Dugo se spekuliše da bi karijeru trebalo da nastavi u redovima madridskog Reala, mada je u jednom trenutku hrvatski košarkaš to demantovao.

"Hvala Uniksu. Bilo je zadovoljstvo raditi u ovakvoj grupi. Bili smo na sjajnom putu, ali su nas nesrećne okolnosti zaustavile. Borili smo se do kraja i ponosan sam na sve zbog posvećenosti i napornog rada. Hvala vam od srca", istakao je Hezonja po rastanku sa klubom.

Kao i u slučaju Marija Hezonje, postoje spekulacije i pretpostavke gde bi Tajler Dorsi mogao da nastavi karijeru. Od danas je izvesno da to neće biti u Grčkoj, a sva je prilika da će se posle tri godine vratiti kući.

Amerikanac sa grčkim pasošem je tokom leta radio sa Dalas Maveriksima i nada se ponudi iz Teksasa. Odbio je da produži saradnju sa Olimpijakosom, ali i ponudu turskog Fenerbahčea.

Ovaj 26-godišnji košarkaš rodom iz Pasadene pre pet godina je izabran na NBA draftu kao 41. pik od strane Atlanta Hoksa. Godinu i po dana je proveo u Džordžiji između prvog tima Jastrebova i filijale u Razvojnoj ligi, pa se preselio u Memfis. Nije dobio pravu priliku ni u Tenesiju, ali je sakupio 104 nastupa u najjačoj ligi sveta uz prosek od 6,7 poena po meču.

Odlučio je da karijeru nastavi u Evropi, proveo dve sezone u Makabiju iz Tel Aviva, a potom minulog leta pojačao Olimpijakos i sa klubom iz Pireja stigao do Fajnal fora Evrolige. U elitnom takmičenju je za tri sezone beležio 11,4 poena i 2,5 skoka po meču.


tagovi

Mario HezonjaUNIKS KazanjKK Real MadridTajler DorsiKK OlimpijakosDalas MaveriksKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara