Košarkaši Barselone (©Starsport)
Košarkaši Barselone (©Starsport)

Higins najverovatnije propušta Zvezdu, Jasikevičijus i Abrines puni hvale za tim Duška Ivanovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 16:38

"Igramo protiv ekipe sa iskusnim trenerom koja nam neće dati ništa. Imaju dosta kvaliteta na spoljnim pozicijama, a na prošloj utakmici su nam napravili velike probleme u reketu", rekao je trener Blaugrane

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju borbu na evrosceni, pošto u 29. kolu Evrolige gostuju jednom od favorita za titulu, ekipi Barselone (petak, 20.30). Trener Duško Ivanović protiv tima koji je vodio tri godine (2005-2008) neće moći da računa Ognjena Dobrića, a kako stoje stvari ni na Nemanju Nedovića i već neko vreme povređenog Branka Lazića.

Crveno-beli su 14. na tabeli sa učinkom 12-16, dok je Barsa treća sa šest trijumfa više (18-10), a u prvom delu sezone Katalonci su slavili 99:94 posle produžetka u utakmici koji je obeležio kontroverzni koš Nikole Mirotića u poslednjim sekundama četvrte deonice, s ozbirom da je prethodno gazio aut liniju, što je nekako promaklo arbitrima.

Izabrane vesti

"Imaju dosta kvaliteta na spoljnim pozicijama, pogotvu sa Kampacom. Napravili su nam velike probleme u reketu, imali 10 skokova više posle trećeg kvaartala. Nismo znali kako da zaštitimo reket", rekao je Jasikevičijus u najavi susreta.

More crveno-bele kadrovski problemi, a kako stoje stvari za Barsu najverovatnije neće nastupiti iskusni Amerikanac Kori Higins. On danas nije trenirao sa timom zbog nelagode u leđima, a Jasikevičijus je istakao da će "biti teško" da bivši igrač CSKA istrči na parket.

Katalonci dočekuju srpskog i regionalnog šampiona posle dva vezana poraza od Olimpijakosa i Fenerbahčea, dok je Zvezda u poslednja četiri kola pretrpela poraze od Albe, Bajerna i Panatinaikosa, a savladala Anadolu Efes kod kuće.

"Vezali smo dva poraza i potrebna nam je pobeda. Veoma važna utakmica je pred nama. Ulazimo u poslednju fazu ligaškog dela sezone i svaka utakmica je važna za timove koji se bore za prednost domaćeg terne i ulaze u plej-of sa željom da osvoje titulu. Svaka utakmica je zlata vredna", istakao je Jasikevičijus i potom se posvetio analizi Zvezde.

"Igramo protiv ekipe sa iskusnim trenerom koja nam neće dati ništa. Timovi kao što je Zvezda još veruju da imaju šanse i da će se sa pet pobeda na šest utakmica izboriti plej-of. To sam proživljavao kada sam bio u Kaunasu. Igraće svaku uitakmicu kao finale, trenutno se u takvom stanju nalaze".

Aleks Abrines je takođe nahvalio crveno-bele.

"S ozbirom da smo protiv Manrese slavili u drugom takmičenju, imamo dva vezana poraza. Znamo kakva je situacija, svaka utakmica je kao finale u borbi za prva četiri mesta i sve počinje od toga da sutra upišemo pobedu. Igramo protiv sjajnog tima. Imaju kadrovskih problema, ali su prethodne sedmice pobedili Efes. Igraju čvrsto, fizički su dobro. Sa tim imamo problema i pokušavamo da ih rešimo, ali imamo oružja da dođemo do pobede. Igrako kod kuće i zajedno možemo do trijumfa", rekao je španski reprezentativac.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK BarselonaKori HiginsŠarunas JasikevičijusAleks Abrines

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara