(© Star sport)
(© Star sport)

Himki konačno osetio slast pobede: Asvel nadoknadio minus 15, pa stao u produžetku

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 21:22

Ruski predstavnik stigao do četvrtog trijumfa u 31 evroligaškom susretu

U duelu dva tima sa trenutno najdužim nizom poraza u Evroligi, samo jedan je mogao da izađe kao pobednik, a u kojoj meri je akterima bilo značajno da baš oni prekinu negativnu seriju najbolje je oslikano u činjenici da je utakmica rešena tek u produžetku i to posle prave drame u penal završnici.

Iako je Himki imao 15 poena prednosti, tokom treće deonice, ali i plus tri pet sekundi pre kraja, Asvel je uspeo da se vrati u život i izbori produžetak u kojem ipak nije imao snage da dođe do pobede te je domaćin slavio 87:85.

Izabrane vesti

Ruski predstavnik, koji je duel dočekao sa samo tri pobede u 30 kola, ubedljivo zakucan za dno tabele, uspeo je da slomi otpor rivala krajem druge četvrine i na odmor ode uz dvocifrenu prednost (42:31) koju je početkom treće deonice uvećao i do maksimalnih plus 15. Ipak, na krilima Geršona Jabusela i Norisa Kola gosti su se rezultatski vratili u meč, a nadu Asvela u potpuni preokret probudila je trojka Vilijama Hauarda uz zvuk sirene kojom je francuski tim obezbedio produžetak.

Rezultatska drama nastavila se i u dodatnih pet minuta, a penal završnica pripala je ruskom klubu koji je održao prednost nakon što je Amine promašio dva slobodna bacanja.

Posebno raspoloženi u redovima pobednika bili su Aleksej Šved sa 32 poena i Džordan Miki sa četiri manje koji su vukli svoj tim do četvrte pobede u takmičenju, a jedini igrač koji je uspevao da im parira u redovima gostiju bio je Geršon Jabusel sa 24 poena i 10 skokova. Ipak, učinak francuskog košarkaša nije bio dovoljan uz solidna izdanja Fala (12p), Kola (10p, 9as) i Noue (10p, 8 sk).

Rivale koj već dugo u Evroligaškoj trci učestvuju kako bi odbranili čast novi izazovi očekuju već 2. aprila kada će Himki ugostiti CSKA, dok Asvelu sledi drugo uzastopno gostovanje ruskim predstavnicima, ovaj put Zenitu.



tagovi

HimkiAsvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara